avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Distrugere proprietate privata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Distrugere proprietate privata

Buna ziua,

Sper sa ma puteti ajuta si pe mine, macar cu un sfat sau cu o indrumare. Am o problema poate pentru multi banala dar pentru noi nu. Am achizitionat o casa nu de mult, asa mai la tara pentru liniste si pentru "viitorii copii". Supriza dupa 2 luni cu vecinii: intre mine si un vecin este doar un gard (facut de fosta proprietara a casei pe care am achizitionat-o si prin urmare proprietate a noastra), vecinu avand doi caini si noi avand 3 dintre care unul in curte. Nu mica mi-a fost surpriza cand primesc telefon de la alt vecin ca dragii caini a lui vecinu ne-au rupt gardu, ne-au intrat pe proprietate, ne-a muscat cainele si a mai rupt si tarcu de lca caine catre drum. Prin urmare m-am suit in taxi si m-am dus acasa sa imi recuperez cainele de pe strazi.
Primul lucru logic am vorbit cu vecinu sa rezolve problema cum crede de cuvinta (renunta la caini, si tine in lant sau face gardu mai solid). De atunci au trecut vreo 2 saptamani timp in care s-au facut imbunatatiri de mantuiala, cainele lor tot intra la noi si noi nu avem liniste.

Am avut aceeasi discutie cu acest vecin de cel putin 7-8 ori, care nu a avut niciun rezultat, doar promisiuni desarte si replici ca noi suntem devina ca nu e gardu suficient de solid...Am mers si la politie care sustin ca nu au ce sa faca decat sa il roage sa repare gardul, dar ca legal nu au ce sa ii faca (ceea ce nu inteleg de ce, asta nu e distrugere de proprietate?)

Precizez inca o data ca nu am nicio pretentie decat sa ma simt in siguranta eu si familia mea pe propriul meu teren si sa mi se repare gardul.
Intrebarea mea este ce sa fac, cum sa procedez?
Cel mai recent răspuns: MARIO-FLORA NECTARIA , Avocat 19:28, 2 Februarie 2016
Puteti sa il actionati in instanta in civil sa va repare gardul.
Puteti sa formulati plangere penala pentru distrugere dar solutionarea este de durata.
Puteti sa introduceti o actiune in civil avand drept obiect "obligatia de a face" urmând ca instanta sa-l oblige sa va repare gardul insa si aceasta actiune este de durata sau puteti sa reparati gardul pe cheltuiala dvs pentru a fi in siguranta atat familia dvs cat si cainele dvs urmând sa il actionati in instanta pentru recuperarea cheltuielilor ocazionate de repararea gardului distrus din culpa vecinului.
In cazul in care alegeti ultima varianta va trebui sa pastrati toate chitantele de materiale pentru repararea/consolidarea gardului.
Ultima modificare: Marți, 2 Februarie 2016
MARIO-FLORA NECTARIA, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cane corso care a mers la vecin:( Bogdan_999 Bogdan_999 Buna ziua,am un cane corso in varsta de un an,care il tin legat in lant(stiu nu este bine sa il tin in lant,acm ii fac tarc) pentru un timp(Stau la casa la ... (vezi toată discuția)
Cainele vecinului intra in curtea mea Anastasia gar Anastasia gar buna ziua, situatie simpla, stau la casa, mediu rural, vecinul meu are un caine ce mereu intra pe proprietatea mea. Am facut singura gard din panou sudat, ... (vezi toată discuția)
Distrugere gard alin8 alin8 ce as putea face ,sau cum sa procedez in cazul acesta ,,,pot face plangere la parchet de distrugere? in seara zilei de 27,10.2017 , a venit la un vecin de ... (vezi toată discuția)