avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Apelare deranjanta de catre operatorii de telemarketing
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Apelare deranjanta de catre operatorii de telemarketing

Buna ziua,
Doresc sa stiu, conform legii, intre ce ore pot fi apelata telefonic de catre operatori pentru oferte de produse, si in ce zile.

multumesc
Cel mai recent răspuns: hincuvictor , utilizator 07:28, 6 Februarie 2016
Nu stiu sa existe reglementări precise pentru asta în schimb puteți sa le cereti sa va elimine din baza lor de date sau sa fiti apelat/a numai intre anumite ore.

Daca nu se conformeaza ii puteti reclama la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal.

Nu ati spus daca le-ati furnizat dvs. datele sau pur si simplu v-ati trezit cu oferte.
Multumesc mult pentru raspuns. M-am trezit cu ei pe cap. Dar am sa rezolv. Multumesc
deliaolga a scris:

M-am trezit cu ei pe cap.

Atunci n-ar trebui sa fie greu deloc. Cand va mai suna cereti sa va repete numele firmei si al operatorului, sunt informatii pe care in mod sigur le dau la inceput dar le spun repede. Eventual notati-le ca sa fiti sigura de corectitudine. Apoi spuneti ca daca nu va sterg numarul din baza de date si veti mai fi sunata veti face plangere la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal.Trebuie sa le spuneti asta inainte de a-i reclama. De dorit ar fi sa le cereti in scris insa incercati si asa, poate ii speriati.

Aveti aici model de plangere pentru exercitarea dreptului la opozitie:
[ link extern ]
Buna ziua. Eu am scapat altfel de doua firme. Am spus ca doresc sa primesc pentru fiecare apel primit 10000 de euro sau ne vedem in instanta. Nu au mai sunat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insistenta telefonica cstelian cstelian In mod repetitiv ma suna persoane de la aceeasi companie de asigurari. In cursul ultimilor trei discutii am insistat asupra stergerii numarului meu de telefon ... (vezi toată discuția)
Folosirea numelor fostilor angajati pe site-ul fostului angajator.... ionelu78 ionelu78 Buna ziua, Pe site-ul fostului meu angajator apar eu impreuna cu inca 4 colegi desi nu mai suntem nici unul angajatii acestei firme. La sectiunea ... (vezi toată discuția)
Date cu caracter personal LAURA-ELENA LAURA-ELENA Cum actionezi in cazul in care, secretara unei institutii publice da toate datele a unui student, unei persoane din afara universitatii respective? (vezi toată discuția)