avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1167 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Achizitie casa-documentatie cadastrala
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Achizitie casa-documentatie cadastrala

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati in lamurirea urmatoarei situatii:

-Vreau sa achizitionez o casa prin credit bancar. Am platit un avans.
In urma depunerii documentatiei la banca, acestia mi-au cerut o documentatie cadastrala.
Am intocmit documentatia cadastrala si m-am lovit de urmatoarea problema:
- masuratorile casei mele se suprapun virtual peste masuratorile casei vecinului.
Topometristul care a intocmit documentatia vecinului a depus la ocpi lucrare pentru schimbarea pozitiei casei vecinului, pentru a incapea casa mea (vitual vorbind-caci real nu este nici o diferenta)
Intrebare: este normal sa-mi respinga mie documentatia cadastrala pe motiv ca celalalt topometrist a gresit lucrarea?
Ce se poate face?
Cel mai recent răspuns: FLORIN FLOREA , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 21:38, 2 Februarie 2016
In acest moment puteti redepune documentatia.
Daca considerati ca nu e normal ce vi se intampla cititi cu atentie motivul respingerii din incheiere, care trebuie sa contina prevederile legale.
In mod normal cine v-a facut initial documentatia trebuia sa verifice punctele de contur vecine si sa constate aceste neconcordante cu privire la suprapunerea virtuala si sa le precizeze in memoriu. Daca a facut acest lucru atunci inspectorul de cadastru putea demara procedura de repozitionare din oficiu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suprapunere teren in actele cadastrale. AndreiLoghin AndreiLoghin Buna ziua, Ma intreb si nu pot intelege cum este posibil ca in verificarile la oficiul de cadastru sa existe suprapunere de teren, adica coordonatele ... (vezi toată discuția)
Anularea tuturor documentațiilor cadastrale in lumina art 63 ...  B . Costel B . Costel Anularea tuturor documentațiilor cadastrale in lumina art 63 alin 2 ord 700/2014 . Pe cale judiciară. (vezi toată discuția)
Suprapunere teren Eduard Iordan Eduard Iordan Buna ziua, Avem o casa batraneasca cu teren undeva in Chiajna. Masuratorile au fost facute in plan acum nu stiu cat timp, insa prin 2009, din ce am inteles ... (vezi toată discuția)