avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... termen legal pentru solutionarea petitiilor
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

termen legal pentru solutionarea petitiilor

Am o petitie nesolutionata la Consiliul National pentru Combaterea Discriminatiei înregistrată încă din luna august 2014. Acum un an am fost informat ca se va da hotărâre în câteva săptămâni, dar nici până astăzi nu s-a făcut acest lucru. În data de 6.11.2015 am depus o reclamaţie pentru care nu am primit răspuns. Există o lege referitor la un termen legal pentru asemenea situaţii?
Cel mai recent răspuns: BNN , utilizator 19:37, 7 Februarie 2016
Autoritatile si institutiile publice sesizate au obligatia sa comunice petitionarului, in termen de 30 de zile de la data inregistrarii petitiei, raspunsul, indiferent daca solutia este favorabila sau nefavorabila.(art.8 alin.1 din OG 27/2002).
Va multumesc pentru raspuns. Vreau sa mai intreb ce pot sa fac daca nu mi s-a comunicat nici o solutie in termenul legal, adica ce cai de atac am?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclamatie la consiliul judetean alina_25 alina_25 Am facut o reclamatie la consiliul judetean privind abuzurile care se petrec la o institutie de este in subordinea acesteia . Din cate am inteles in ... (vezi toată discuția)
Termen legal raspuns de la itm Sophia1975 Sophia1975 Bună ziua! Am inaintat o petitie/reclamatie la Ispectoratul Teritorial de Munca Bucuresti in legatura cu abuzurile, ilegalitatile angajatorului meu. Nu este ... (vezi toată discuția)
Reclamatie la primarie ion.escu ion.escu Va salut! Am depus la primarie o cerere la registratura, am numar de inregistrare. Care este perioada de timp dupa care legal trebuie sa primesc raspuns, de ... (vezi toată discuția)