Buna seara,
Care este problema,la sfârșitul anului 2009 am depus o plângere la politie pentru un furt de telefon,procesul a început la mijlocul anului 2010,până în anul 2013 am fost citat de 6 ori pentru a fi audiat,m-am prezentat,țin să menționez că hoțul a fost prins și mi-am recuperat bunul,iar el a recunoscut fapta.în anul 2014 am primit citație cum că inculpatul a primit sentința și este închis în penitenciarul X.Din data înstiințării privind inculpatul nu am mai primit nici o citație....până în decembrie 2015,când am fost citat să mă prezint în luna ianuarie 2016.Problema este ca eu nu mai pot continua procesul la veșnicie,iar 5 ani m-i se pare o durată prea mare în soluționarea unui proces....acestea fiind spuse,îmi pot retrage acuzațiile?
La furt, poate sa se impace pana la citirea actului de sesizare al instantei, poate incheia si acord de mediere in tot cursul procesului penal, efectul este acelasi, se inlatura raspunderea penala, totusi eu nu inteleg exact daca acest proces s-a finalizat.
Ati spus dvs ca a fost condamnat si este inchis in penitenciar, asta presupune o hotararea de condamnare definitiva sau poate este inchis de la o condamnare din alt dosar, ma gandesc.
Banuiesc ca acum dosarul se afla in faza de apel, aveti posibilitatea sa incheiati un acord de mediere.