avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1185 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Retragere acuzatii-furt
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Retragere acuzatii-furt

Buna seara,
Care este problema,la sfârșitul anului 2009 am depus o plângere la politie pentru un furt de telefon,procesul a început la mijlocul anului 2010,până în anul 2013 am fost citat de 6 ori pentru a fi audiat,m-am prezentat,țin să menționez că hoțul a fost prins și mi-am recuperat bunul,iar el a recunoscut fapta.în anul 2014 am primit citație cum că inculpatul a primit sentința și este închis în penitenciarul X.Din data înstiințării privind inculpatul nu am mai primit nici o citație....până în decembrie 2015,când am fost citat să mă prezint în luna ianuarie 2016.Problema este ca eu nu mai pot continua procesul la veșnicie,iar 5 ani m-i se pare o durată prea mare în soluționarea unui proces....acestea fiind spuse,îmi pot retrage acuzațiile?
Cel mai recent răspuns: Vlad-C , utilizator 19:44, 2 Februarie 2016
~ Conținut șters la cerere ~
La furt, poate sa se impace pana la citirea actului de sesizare al instantei, poate incheia si acord de mediere in tot cursul procesului penal, efectul este acelasi, se inlatura raspunderea penala, totusi eu nu inteleg exact daca acest proces s-a finalizat.
Nu,ținând cont de citatia din decembrie 2015,procesul nu s-a finalizat.
si totusi..
în anul 2014 am primit citație cum că inculpatul a primit sentința și este închis în penitenciarul X.

si se judeca din 2010 pt un telefon ?
Ati spus dvs ca a fost condamnat si este inchis in penitenciar, asta presupune o hotararea de condamnare definitiva sau poate este inchis de la o condamnare din alt dosar, ma gandesc.
Banuiesc ca acum dosarul se afla in faza de apel, aveti posibilitatea sa incheiati un acord de mediere.
Ultima modificare: Marți, 2 Februarie 2016
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

Alte discuții în legătură

Furt calificat și delapidare, pagube achitate. pot spera că scap de închisoare? Marius Leo Marius Leo Buna seara..va rog ajutati ma si pe mine cu ceva informații ca sunt cam speriat.am un proces pe 7 decembrie a.c pentru 3 furturi si o delapidare, furturile ... (vezi toată discuția)
Impacare dupa citirea actului de sesizare puncuskaa puncuskaa am un proces pentru inselaciune din 2012,am impacat cu persoanele vatamate in noiembrie 2013 (inaintea intrarii in vigoare al noului cod penal) dar nu am facut ... (vezi toată discuția)
Furt calificat cristina&mami cristina&mami As dori sa ma lamureasca cineva,daca se poate : ''Decizia penală nr.758 Respinge recursul peste termen declarat de recurenta condamnată Guguci Florica. ... (vezi toată discuția)