avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 336 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Impacare dupa citirea actului de sesizare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Impacare dupa citirea actului de sesizare

am un proces pentru inselaciune din 2012,am impacat cu persoanele vatamate in noiembrie 2013 (inaintea intrarii in vigoare al noului cod penal) dar nu am facut acte la notar,am fost condamnat pe fond la 1 an 6 luni....ma intereseaza daca pot sa obtin o incetare a procesului in apel? (avand in vedere faptul ca impacarea a intervenit dupa citirea actului de sesizare)..pe portal am vazut ca curtii de apel dau termen pentru impacare si dau rezolutii de incetare a procesului.
Cel mai recent răspuns: puncuskaa , utilizator 14:17, 16 August 2014
f bine ca v at impacat... mergeti linistit in apel ca nu vor fi probleme... hotararea nu e definitiva si irevocabila si poate fi intoarsa
sunt ingrijorat deoarece impacarea a intervenit dupa citirea actului de sesizare,insa pana in primul termen dupa intrarea noului cod penal...cu asta am noroc? primul termen se calculeaza data cand au facut reincadrarea juridica? (de la art 215 la art 544)
Acordul de mediere in apel inceteaza procesul penal, deci pe varianta acordului de mediere in care sa se stipuleze impacarea/intelegerea dintre dumneavoastra si persoana ori persoanele vatamate mergeti la sigur cu incetarea procesului penal sub toate aspectele sale, acordul de mediere inlaturand raspunderea penala la infractiunea de inselaciune.

Impacare dupa citirea actului de sesizare a instantei, in conditiile stadiului procesului dumneavoastra , nu am cunostinta in ce mod merge si cat de sigura e varianta.

am impacat dupa citirea actului de sesizare insa pana in primul termen dupa intrarea noului cod penal,deci cand instanta a facut din oficiu reincadrarea juridica am fost impacati
pai atunci de ce nu a dispsus instanta incetarea procesului penal daca v-ati impacat?

Ceva nu e in regula.
Ultima modificare: Joi, 24 Iulie 2014
ILIE DORIN, Mediator

Alte discuții în legătură

Recurs furt - aplicarea legii mai favorabile, impacarea dumutaadrianred dumutaadrianred Buna, in cazul unui recurs, in cazul unui furt, unde a fost aplicat vechiul cod,la recurs ar trebui aplicata legea favorabila si posibilitatea de impacare? Un ... (vezi toată discuția)
Infractiunea de inselaciune d_dumitrascu d_dumitrascu Infractiunea de inselaciune prin vrajitorie, daca exista dosar pe rol pentru aceasta fapta iar partile doresc sa se prezinte la mediator iar la sfarsitul ... (vezi toată discuția)
Impacarea complicei puncuskaa puncuskaa intr un dosar de inselaciune complicele poate sa primeasca o incetare a procesului daca se impaca cu partile vatamate? se poate separat sau neaparat trebuie sa ... (vezi toată discuția)