avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Impacare dupa citirea actului de sesizare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Impacare dupa citirea actului de sesizare

am un proces pentru inselaciune din 2012,am impacat cu persoanele vatamate in noiembrie 2013 (inaintea intrarii in vigoare al noului cod penal) dar nu am facut acte la notar,am fost condamnat pe fond la 1 an 6 luni....ma intereseaza daca pot sa obtin o incetare a procesului in apel? (avand in vedere faptul ca impacarea a intervenit dupa citirea actului de sesizare)..pe portal am vazut ca curtii de apel dau termen pentru impacare si dau rezolutii de incetare a procesului.
Cel mai recent răspuns: puncuskaa , utilizator 14:17, 16 August 2014
Da imi cer scuze, 27/06/2014, CA Bucuresti.

Imi pare rau domnule avocat, insa desi informatiile despre dosar sunt publice pe portal just, eu nu pot divulga informatii cum ca acel dosar este in curs de mediere. Medierea este confidentiala si ca procedura interna din biroul de mediere, deci orice informatie din proces nu poate fi adusa la cunostinta publicului, dar si ca porcedura externa - nimeni nu trebuie sa stie ca acel proces se mediaza, doar daca partile aduc la cunostinta publicului acest fapt, mediatorului fiindu-i interzis sa iasa public si sa zica "uite, domnule avocat, mediez x dosar cu nea Marin de la Tv Satu Mic." CONFIDENTIALITATEA ESTE GENERALA SI TOTALA in mediere.
Mediatorul este tinut de lege sa respecte principul confidentialitatii, atata timp cat practica aceasta profesie, dar si dupa ce iese la pensie, cu alte cuvinte pana pleaca intr-un loc vesnic si cu verdeata.
Am purtat o discutie intr-un cerc de judecatori, si mi-au confirmat ca nici macar in prezenta recunoasterii unei crime, de catre una dintre parti, in cadrul procedurii de mediere, eu nu pot fi citata in calitate de martor.
Pentru a asigura atat partile cat si mediatorul, in privinta respectarii confidentialitatii informatilor discutate in procedura de mediere, conform Hotararii Consiliului Superior al Magistraturii nr.884/2013, hotararile judecatoresti in care se ia act de acordul de mediere, vor fi excedate de la prelucrare si publicare.
In consecinta, va rog sa il intelegeti pe colegul meu care doreste sa va ajute (din acest motiv a si postat), dar nu poate incalca legea.
Am inteles, nu mai insist, cu recunoasterea unei crime, e discutabil, nu cred ca face obiectul procedurii de mediere asa ceva.
am verificat toate dosarele care erau pe rol la CAB in data de 27 iunie dar nu am gasit absolut nimic.......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs furt - aplicarea legii mai favorabile, impacarea dumutaadrianred dumutaadrianred Buna, in cazul unui recurs, in cazul unui furt, unde a fost aplicat vechiul cod,la recurs ar trebui aplicata legea favorabila si posibilitatea de impacare? Un ... (vezi toată discuția)
Infractiunea de inselaciune d_dumitrascu d_dumitrascu Infractiunea de inselaciune prin vrajitorie, daca exista dosar pe rol pentru aceasta fapta iar partile doresc sa se prezinte la mediator iar la sfarsitul ... (vezi toată discuția)
Impacarea complicei puncuskaa puncuskaa intr un dosar de inselaciune complicele poate sa primeasca o incetare a procesului daca se impaca cu partile vatamate? se poate separat sau neaparat trebuie sa ... (vezi toată discuția)