am un proces pentru inselaciune din 2012,am impacat cu persoanele vatamate in noiembrie 2013 (inaintea intrarii in vigoare al noului cod penal) dar nu am facut acte la notar,am fost condamnat pe fond la 1 an 6 luni....ma intereseaza daca pot sa obtin o incetare a procesului in apel? (avand in vedere faptul ca impacarea a intervenit dupa citirea actului de sesizare)..pe portal am vazut ca curtii de apel dau termen pentru impacare si dau rezolutii de incetare a procesului.
Este vorba doar de incompetenta, au aplicat legea noua pe fond si legea veche pe procedura, judecatorul a mixat legile, lucru care nu este posibil, CCR a decis in acest sens.
Este vorba doar de incompetenta, au aplicat legea noua pe fond si legea veche pe procedura, judecatorul a mixat legile, lucru care nu este posibil, CCR a decis in acest sens.
nu inteleg ceva.....judecatorul a aplicat legea noua si pe fond si in apel....nu a mixat sau..simt ca ceva nu inteleg bine...
Pe legea noua la furt impacarea este posibila si se poate face doar pana la citirea actului de sesizare, pe legea veche impacarea se putea face oricand, onorata instanta a mixat legile, formand asa numita lex tertia prin imbinarea dispozitiilor din cele doua legi, asa cum v-am spus, CCR a decis că principiul legii penale mai favorabile va fi aplicat prin metoda globală, iar asta înseamnă că într-o sentinţă judecătorii vor utiliza fie vechiul Cod Penal fie noul Cod Penal fără a avea posibilitatea de a amesteca prevederi din cele două legi.
In concluzie, nu e legal, dar nu afecteaza drepturile nimanui pana la urma.
inteleg dl av.!
o ultima intrebare....ce ziceti instanta va lua in considerare daca vin si partile vatamate la apel si vor zice ca am impacat in noiembrie 2013? (au fost prezenti si atunci dar au dat numai o declaratie ca nu au pretentii si ca au fost despagubiti),ceea ce nu este egal cu institutia impacarii si nu are efecte juridice,dupa acest termen nu au mai fost citati si nu am facut act la notar deoarece sunt plecati in strainatate.si bineinteles am fost condamnat.....am sanse la incetarea procesului daca vor declara ca am impacat inaintea intrarii noului cod penal?
va multumesc
Impacarea complicei
puncuskaa
intr un dosar de inselaciune complicele poate sa primeasca o incetare a procesului daca se impaca cu partile vatamate? se poate separat sau neaparat trebuie sa ... (vezi toată discuția)