avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Impacare dupa citirea actului de sesizare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Impacare dupa citirea actului de sesizare

am un proces pentru inselaciune din 2012,am impacat cu persoanele vatamate in noiembrie 2013 (inaintea intrarii in vigoare al noului cod penal) dar nu am facut acte la notar,am fost condamnat pe fond la 1 an 6 luni....ma intereseaza daca pot sa obtin o incetare a procesului in apel? (avand in vedere faptul ca impacarea a intervenit dupa citirea actului de sesizare)..pe portal am vazut ca curtii de apel dau termen pentru impacare si dau rezolutii de incetare a procesului.
Cel mai recent răspuns: puncuskaa , utilizator 14:17, 16 August 2014
Greu de raspuns la intrebarea dvs, puteti incerca pana la urma ca nu aveti nimic de pierdut, dar mai bine ar fi sa Incercati sa incheiati un acord de mediere si sa-l depuneti la termen, exista opinii ca ar inceta procesul penal in aceasta situatie, eu personal inca nu am cunostiinta de un caz concret.
da,dar daca fac un acord de mediere din acesta reiese ca am impacat dupa primul termen dupa intrarea noului cod penal...
..opinii ca acordul de mediere inceteaza procesul chiar daca suntem deja in apel?
cred ca au fost rasturnari de situatii dupa intrarea noului cod si cu dosare aflate pe rol
Ultima modificare: Vineri, 25 Iulie 2014
puncuskaa, utilizator
Da, sunt opinii in acest sens si treceti in acord ca partile se inteleg, nu ca se impaca. V-am spus, personal nu am avut inca asemenea situatie si nici jurisprudenta nu am vazut, doar discutii.
eu am caz in apel, am suspendat procesul penal in baza contractului de mediere, acum urmeaza sa semnam acordul de mediere (persoana vatamata a cerut o suma de bani, faptuitorul face rost de ea, si trebuie sa o plateasca la semnarea acordului de mediere, asa s-a finalizat medierea). Instanta de apel a suspendat procesul in baza contractului de mediere, e clar ca va dispune incetarea procesului penal cand va veni acordul de mediere. E vorba de o infractiune de furt.
puteti sa mi dati un nr de dosar daca va rog foarte frumos?
in cazul in care intr un dosar sunt 2 infractiuni (inselaciune si fals in concurs) se suspenda tot procesul sau vor pronunta pentru fals (nu poate fi mediat) si ulterior pentru inselaciune? sau se suspenda totul si vor pronunta dupa repunerea pe rol?

Alte discuții în legătură

Recurs furt - aplicarea legii mai favorabile, impacarea dumutaadrianred dumutaadrianred Buna, in cazul unui recurs, in cazul unui furt, unde a fost aplicat vechiul cod,la recurs ar trebui aplicata legea favorabila si posibilitatea de impacare? Un ... (vezi toată discuția)
Infractiunea de inselaciune d_dumitrascu d_dumitrascu Infractiunea de inselaciune prin vrajitorie, daca exista dosar pe rol pentru aceasta fapta iar partile doresc sa se prezinte la mediator iar la sfarsitul ... (vezi toată discuția)
Impacarea complicei puncuskaa puncuskaa intr un dosar de inselaciune complicele poate sa primeasca o incetare a procesului daca se impaca cu partile vatamate? se poate separat sau neaparat trebuie sa ... (vezi toată discuția)