Buna seara,
Exista o firma , mai precis un cabinet stomatologic, care isi desfasoara activitatea pe o proprietate unde sunt si eu proprietar in cota 3/16 (3/8 din 1/2. De 3 ani de zile nu mai sunt in relatii bune cu aceasta ruda si nu i-am dat niciodata semnatura sa isi deschida firma aici. Stiu ca la un moment dat era PFA dar recent a pus firmament la poarta si scrie SRL.
Pot face vreun demers in caz ca nu sunt de acord cu aceasta firma pe proprietatea comuna? Ce pot revendica?
Multumesc pentru sfaturi. Nu ma pot intelege cu aceasta persoana de vorba buna, deci nu am nici o speranta prin mediere. Nu stiu daca la o iesire din indiviziune ies in castig. De platit nici nu se pune problema, nu o sa vad nimic de la ea. Tot ce imi e de folos e litera legii.
Pot inchide aceasta firma prin vre-un demers?
De ce sa nu iesiti in castig la o iesire din indiviziune? daca oricum acum inteleg ca nu va folositi de partea dv. Ce ati avea de pierdut? Va valorificati cota detinuta de dv.
Daca aveti o hotarare definitiva de ce sa nu va plateasca? (fie si executare silita prin executor judecatoresc) doar nu traim in jungla :O Tot ce am spus pana acum e exact in litera si spiritul legii.
Parerea mea este ca nu o puteti inchide, doar pentru faptul ca detineti si dv o particica din acel imobil (dar repet, asta nu inseamna ca nu va puteti valorifica partea).
Daca-mi permiteti o intrebare.... ce ati castiga daca a-ti "inchide-o"? daca e vb doar de razbunare ca nu va intelegeti, eu v-as indruma spre pace! cu tot respectul.
Cota la care am dreptul o folosesc, este casa in care locuiesc. Ma deranjeaza cabinetul stomatologic fiindca vin clienti pe proprietatea comuna si nu am voie sa fac zgomot fiindca imi cheama politia.
Mai avem si un apartament si un teren la comun tot in cota de 3/16. Ce casstig printr-o iesire din indiviziune?
Vanzare proprietate
raluca-e
Buna ziua, daca eu detin 3/4 dintr-un imobil, si o alta persoana detine restul de 1/4 , legal, persoana care detine 1/4 poate sa vanda partea ei? sau are ... (vezi toată discuția)