avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am nevoie de niste sfaturi
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am nevoie de niste sfaturi

Buna ziua,

As avea nevoie de niste sfaturi intr-o problema de familie. Am 18 ani si m-am hotarat sa vin in Bucuresti la prietenul meu, insa tata nu vrea sa inteleaga si ma amenita ca daca nu vin acasa la termenul dat de el se va duce la politie si ma va acuza ca am furat o suma importanta de banii de acasa si cu ocazia aceasta sa ma aduca politia acasa, sau ca ma va da la TV ca si cum as fi sechestrata de prietenul meu ca sa ne faca probleme.
As dori sa stiu ce as putea face in situatia de fata, pentru ca el pare dispus sa faca orice doar ca sa ma aduca pe mine inapoi acasa,ceia ce nu imi doresc.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters44758 , utilizator 22:15, 3 August 2009
Fiind majora, tatal nu te poate tine fortat acasa; insa, problema trebuie privita si din alt punct de vedere, tatal probabil doreste sa absolvi scoala, daca esti la liceu, apoi sa iti gasesti o slujba, etc. la acest din urma aspect ar trebui sa te gandesti si tu foarte serios, inainte de a lua o decizie:; daca doresti sa fii independenta, va trebui sa te gandesti sa iti asiguri mijloacele de trai, in caz contrar, vei schimba un jug cu altul....
Draga M.Robert! Cam asa suntem noi, parintii, in stare aproape de orice ca sa ne protejam fiii, sa-i aparam de imprevizibil si de eventualele pericole.
Banuiesc ca , chiar de ai pleca la prietenul tau, tatal nu va opera asa cum ameninta. Insa cred ca, stand de vorba in familie, dar mai ales motivand bine plecarea in Capitala si - nu in ultimul rand - asigurand parintele de intentiile bune ale tale si ale prietenului, poate intr-un final ar accepta.
Nu vreau sa dau lectii, insa imi amintesc foarte bine, la 18 ani m-as fi angajat una-doua sa plec si in Honolulu sau sa ma iau la tranta cu leul de la parcul zoologic... As fi fericit sa o mai am inca pe mama care sa ma indrume, sa ma certe si sa vegheze langa mine...
Ai implinit 18 ani, decizia iti apartine, dar ia-o mai incetisor...
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 August 2009
ContSters44758, utilizator
Aveti 18 ani , deplinca capacitate de exercitiu , si puteti dispune de propriile optiuni , fara a exista vreo incuviintare a parintilor.
Probabil ca parintii nu au decat o atitudine protectiva.Ar trebui si dumneavoastra, sa aveti , oricum , reprezentarea propriilor actiuni ,si, daca , cu-adevarat , dorinta de a fi independenta , se poate materializa (financiar si afectiv vorbind ).Trebuie sa existe o cauza care va determina sa parasiti locul unde ati crescut...

A existat cumva, vreo agresiune asupra dumneavoastra, fie ea de natura pshihologica , sau fizica ?Daca a fost savarsita cata vreme nu aveati 18 ani , e savarsita infractiunea de rele tratatamente aplicate minorului , sau , daca e una recenta , dupa implinirea acestei varste , discutam de savarsirea infractiunii de loviri sau alte violente/ vatamare corporala , in forma agravata , exercitata asupra unui membru al familiei.

In cazul acesta , probabil ca dumneavoastra incercati sa va protejati , prin ruperea legaturilor cu familia .Iar in cazul in care tatal va furniza organelor judiciare informatii neveridice , infractiunea de denuntare calomnioasa angajeaza raspunderea penala .Orice afirmatie trebuie sustinuta de mijloace de proba , altminteri ,povestea nu poate imbraca un conutur real :)

Iar daca veti continua studiile , parintii sunt obligati sa va intretina , prin plata pensiei de intretinere.

Ganditi-va serios la ceea ce doriti sa intreprindeti , adolescenta e , totusi , o varsta dificila.N-ar strica o analiza atenta a propiilor decizii , inainte de a le pune in practica .Succes.
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 August 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
~ Conținut șters la cerere ~
Obligatia de intretinere poate subzista chiar pana la 26 de ani . Practica nu e una unitara in acest sens , au fost platite pensii de intretinere chiar daca studiile erau efectuate la ID sau FR.
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 August 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

Alte discuții în legătură

Vreau sa plec de acasa! ContSters295418 ContSters295418 Buna!Am 17 ani si vreau sa plec de acasa.Nu ma mai inteleg deloc cu parintii si vreau sa plec la iubitul meu care este major.Nu as vrea sa pateasca nimic el ... (vezi toată discuția)
Doresc sa plec de acasa diana1401 diana1401 Buna seara! Numele meu este Diana si am 17 ani impliniti in iunie 2014. Voi incepe prin a va spune despre ce este vorba, apoi voi pune intrebarile de ... (vezi toată discuția)
O intrebare :) sunt minora si vreau sa ma mut cu prietenul major ContSters284275 ContSters284275 Buna ziua, Am 16 ani. Parintii mei au divortat cand aveam 4 ani si am fost incredintata tatalui, in urma faptului ca mama a renuntat la mine. Pana de curand ... (vezi toată discuția)