avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezbatere mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezbatere mostenire

Buna ziua,
Soacra mea a decedat acum un an si doua luni.Sotia mea a decedat acum 6 luni.Soacra mea are 10 ha de pamant la care trebuie dezbatuta mostenirea Sotia mea are un apartament pe numele ei de fata ,nu avem copii impreuna ,parintii ei sun decedati are numai frati.mi s-a raspuns anterior la intrebare ca am dreptul la 1/2 din apartament,restul se impart fratilor.In legatura cu pamantul fratii au stabilit sa ii lase unui singur frate tot pamantul contra unei sume de bani.Aici este implicata si defuncta(sotia mea).Unul dintre ei mi-a spus ca s-a interesat si ca trebuie neaparat dezbatute amandoua mostenirile o data ca nustiu ce pierd.Este adevarat?pentru ca eu m-ai am timp pentru dezbaterea mostenirii pentru apartament.Fratii defunctei mi-au spus ca nu au nimic impotriva doar ca nu se poate din cauza pamantului.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CRM2013 , utilizator 12:19, 3 Februarie 2016
Sunt doua decese, trebuie dezbatute doua succesiuni. Pt. terenul soacrei, trebuie facuta succesiunea, iar ca dvs sa puteti lua partea care i-ar fi revenit sotiei, trebuie sa fiti mostenitorul ei, adica sa faceti succesiunea dupa sotie.
Doar avand calitatea de mostenitor, puteti sa dispuneti de bunurile sotiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire aiwa55 aiwa55 Buna ziua, Soacra mea a decedat acum un an si doua luni.Sotia mea a decedat acum 6 luni.Soacra mea are 10 ha de pamant la care trebuie dezbatuta mostenirea ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! ași vrea lămuriri în ce privește dreptul de moștenitor. ... dynca dynca Bună ziua! Ași vrea lămuriri în ce privește dreptul de moștenitor. Defuncții soț și soție nu au moștenitori. Proprietatea casa + teren sunt ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire aiwa55 aiwa55 Buna ziua, Revin pe acest forum cu inca o intrebare.Prima intrebare a mea a fost cat am dreptul la mostenire dintr-un apartament ... (vezi toată discuția)