avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... concurs de recrutare functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

concurs de recrutare functionar public

Este legal sa se ceara 9 ani de vechime pe un posst de functionar public clasa aIII-a, grad superior daca cel care a demisionat a avut vechime de 9 ani
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:22, 3 Februarie 2016
Art.57 din Legea 188/1999:
...
(5) Condiţiile minime de vechime în specialitatea studiilor necesare participării la concursul de recrutare organizat pentru ocuparea funcţiilor publice de execuţie se stabilesc astfel:
a) un an în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice, pentru ocuparea funcţiilor publice de execuţie de grad profesional asistent din clasa I, 8 luni pentru ocuparea funcţiilor publice de execuţie de grad profesional asistent din clasa a II-a sau 6 luni pentru ocuparea funcţiilor publice de execuţie de grad profesional asistent din clasa a III-a;
b) 5 ani în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice, pentru ocuparea funcţiilor publice de execuţie de grad profesional principal;
c) 9 ani în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice, pentru ocuparea funcţiilor publice de execuţie de grad profesional superior.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime functionar public, calcul zerognost zerognost Care este actul normativ, respectiv articolul, unde se arata care e vechimea necesara pentru a participa la concurs pentru anumite functii publice (de ex. ... (vezi toată discuția)
Concurs functionar public KARINA1967 KARINA1967 din pacate nu ma incadrez la consilier principal, cel putin asa sustine Legea 188/1999, functionarilor publici, art. 57, sau cel putin asa sustine comisia de ... (vezi toată discuția)
Functionari publici kety kety ma pot angaja functionar public la o primarie nou infiintata daca inainte am lucrat ca electrician sau daca nu am lucrat nicaieri?: (vezi toată discuția)