avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Tentativa de omor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Tentativa de omor

Buna seara. Va rog sa ma indrumati cum ar trebui sa procedez in ceea ce priveste demersurile ce ar trebui sa le fac cu privire la nefericitul eveniment ce-l voi expune in randurile urmatoare.
Acum o saptamana, 4 minori cu varste intre 15-17 ani, au intrat prin efractie in casa bunicului meu de la tara. I-au taiat dinainte curentul electric si apoi, au intrat toti peste el in casa. L-au batut cu niste bate, numai in cap pana l-au lasat lesinat/ inconstient si plin de sange pe jos. I-am furat toti banii (respectiv pensia luat in ziua respectiva) si ca sa nu dea (probabil) de banuit nimic, au legat fiecare clanta din casa cu niste carpe pe exterior, impiedicandu-l a iesi din casa in cazul in care si-ar fi revenit. A fost gasit a doua zi de mama si o matusa, care venisera in vizita, era oarecum aproape in coma. Dupa ce i s-au facut analizele s-a constatat ca are hemoragie intracraniana plus ceva oase rupte si un os din cutia craniana infipt in creier.
Se pare ca politistii (impreuna cu procuratura si criminalistii) au arestat infractorii, insa la o zi dupa (arestare) au lasat in libertate pe doi dintre ei ( pe cei mai mici ca si varsta).
Va rog sa ma lamuriti cum sa procedez in acest caz. Cum, cand depun o plangere si daca pot cere arestul si pentru cei 2 minori lasati in libertate?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: sanador , utilizator 23:55, 27 Noiembrie 2016
Din cele expuse rezultă că deja au fos sesizate organele de urmărire penală, deci nu mai aveți de ce să depuneți plângere. Pentru minorii care vor fi judecați în libertate sigur au fost instituite alte măsuri preventive și nu aveți cum să schimbați acest lucru.Vor plăti cu toții, în funcție de participarea lor la comitarea faptei și conform vinovăției lor.
Nu aveti calitatea de a cere arestarea preventiva.
Parchetul are aceasta competenta conferita de lege.

Oricum cauza va fi intrumentata de parchet si fiecare va primi ceea ce merita in functie de lege.

Buna seara. Revin cu o nelamurire...
Doar 2 dintre cei 4 care au participat la comiterea infractiunii au fost retinuti (arestati preventiv) pentru 30 zile ... ceilalti 2 sunt in libertate, sub control judiciar, pana vin rezultatele (daca au fost in deplinatatea facultatilor mintale cand au comis infractiunea).
Asadar, inteleg, ca pe cei 2, dupa cele 30 zile de arest preventiv le va da drumul, in timp ce pentru ceilalti 2, sansele sa fie arestati prevenitv sau sa scape de cercetarea organelor de politie, sunt 50-50.
Nelamurirea mea este urmatoarea: ce se va intampla cu cei lasati in liberate dupa cele 30 zile? Vor fi si ei pusi sub control judiciar? Sau pur si simplu li se va da drumul? Cand vor fi trimisi in judecata, adica dosarul cand va ajunge sa fie judecat in instanta?
Multumesc.
La cei arestați se va cere prelungirea măsurii arestării.
Despre ceilalți întrebați procurorul.
Buna seara. Revin cu cateva detalii suplimentare cu privire la evolutia situatiei bunicului meu.
Celor 2 infractori li s-a prelungit masura arestului, dar ne confruntam cu o alta situatie, ce-l putin trista.
Bunicul a fost externat din unitatea spitaliceasca in care a fost tratat dupa agresiunea la care a fost supus, aflandu-se la momentul de fata intr-o stare similara cu cea a unui copil de 1-2 anisori, neavand discernamant si fiind dependent de cei din jurul sau.
Zilele trecute am primit, la adresa de domiciliu a bunicului, un plic ce contine o somatie de plata a sumei aferente tratamentului si cazarii in spitalul in care a fost tratat.

Nedumerirea noastra, a familiei, este cum de victima unei agresiuni este nevoita sa suporte atat chinul, suferinta rezultata in urma nenorocirii dar si suma de bani aferenta perioadei de spitalizare?
Ce masuri ne sfatuiti sa luam pentru rezolvarea situatiei in care ne aflam ?

Va multumesc anticipat pentru raspunsul dumneavoastra.

Alte discuții în legătură

Tainuirea unui bun provenit dintr-o infractiune cristynn cristynn Buna ziua, As dori sa stiu daca Tribunalul Bucuresti in acest dosar a admis de 2 ori cererile de liberare conditionata si inlocuirea masurii preventive,dupa o ... (vezi toată discuția)
Arestarea la domiciliu Robertgj Robertgj Buna ziua,am si eu o nelamurire cu privire la arestarea la domiciliu.Este privativa de libertate sau neprivativa de libertate? (vezi toată discuția)
Proces înșelăciune! arest preventiv Lazzar2121 Lazzar2121 Buna ziua! Soț ul meu, este Arestat preventiv de pe data de 16 Noiembrie pana pe 16 Decembrie! Sunt puțin confuza și nelămurita și as dorii niște ... (vezi toată discuția)