Buna seara. Va rog sa ma indrumati cum ar trebui sa procedez in ceea ce priveste demersurile ce ar trebui sa le fac cu privire la nefericitul eveniment ce-l voi expune in randurile urmatoare.
Acum o saptamana, 4 minori cu varste intre 15-17 ani, au intrat prin efractie in casa bunicului meu de la tara. I-au taiat dinainte curentul electric si apoi, au intrat toti peste el in casa. L-au batut cu niste bate, numai in cap pana l-au lasat lesinat/ inconstient si plin de sange pe jos. I-am furat toti banii (respectiv pensia luat in ziua respectiva) si ca sa nu dea (probabil) de banuit nimic, au legat fiecare clanta din casa cu niste carpe pe exterior, impiedicandu-l a iesi din casa in cazul in care si-ar fi revenit. A fost gasit a doua zi de mama si o matusa, care venisera in vizita, era oarecum aproape in coma. Dupa ce i s-au facut analizele s-a constatat ca are hemoragie intracraniana plus ceva oase rupte si un os din cutia craniana infipt in creier.
Se pare ca politistii (impreuna cu procuratura si criminalistii) au arestat infractorii, insa la o zi dupa (arestare) au lasat in libertate pe doi dintre ei ( pe cei mai mici ca si varsta).
Va rog sa ma lamuriti cum sa procedez in acest caz. Cum, cand depun o plangere si daca pot cere arestul si pentru cei 2 minori lasati in libertate?
Va multumesc.
Poate sa va facă procura dar nu aveți drepturile unui avocat ca mandatar.
Practic doar participați la proces.
Nu aveți dreptul de a face apărări efective.
Poate sa va facă procura dar nu aveți drepturile unui avocat ca mandatar.
Practic doar participați la proces.
Nu aveți dreptul de a face apărări efective.
Practic doar voi putea sa asist la proces fara a putea interveni in sustinerea cauzei bunicului la bara ?
Buna ziua.
Intre timp, din cauza faptului ca matusa ce este curatorul bunicului meu nu a avut taria emotionala a face fata prezentei in fata instantei, suferind de cateva episoade de lesin in momentul in care i s-a dat cuvantul in proces, la penultimul termen al procesului si-a retras toate pretentiile asupra inculpatilor numai sa nu mai aiba de a face cu prezenta in instanta.
In loc sa faca un pic de dreptate bunicului meu ar fi riscat sa-si faca rau siesi datorita starii de emotivitate excesiva de care da dovada in fata organelor de judecata.
La ultimul termen al procesului instanta s-a pronuntat asupra pedepselor inculpatilor acordand si o compensatie morala bunicului meu.
Intrebarea mea este ce demersuri ar trebui sa faca matusa mea pentru a obtine de la inculpati suma de bani ce a dispus instanta, avand in vedere ca starea materiala a 3 dintre ei este de subzistenta, fiind a fi in masura a achita despagubirile doar unul dintre infractori?
Va multumesc anticipat pentru raspunsul dumneavoastra.