avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Tentativa de omor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Tentativa de omor

Buna seara. Va rog sa ma indrumati cum ar trebui sa procedez in ceea ce priveste demersurile ce ar trebui sa le fac cu privire la nefericitul eveniment ce-l voi expune in randurile urmatoare.
Acum o saptamana, 4 minori cu varste intre 15-17 ani, au intrat prin efractie in casa bunicului meu de la tara. I-au taiat dinainte curentul electric si apoi, au intrat toti peste el in casa. L-au batut cu niste bate, numai in cap pana l-au lasat lesinat/ inconstient si plin de sange pe jos. I-am furat toti banii (respectiv pensia luat in ziua respectiva) si ca sa nu dea (probabil) de banuit nimic, au legat fiecare clanta din casa cu niste carpe pe exterior, impiedicandu-l a iesi din casa in cazul in care si-ar fi revenit. A fost gasit a doua zi de mama si o matusa, care venisera in vizita, era oarecum aproape in coma. Dupa ce i s-au facut analizele s-a constatat ca are hemoragie intracraniana plus ceva oase rupte si un os din cutia craniana infipt in creier.
Se pare ca politistii (impreuna cu procuratura si criminalistii) au arestat infractorii, insa la o zi dupa (arestare) au lasat in libertate pe doi dintre ei ( pe cei mai mici ca si varsta).
Va rog sa ma lamuriti cum sa procedez in acest caz. Cum, cand depun o plangere si daca pot cere arestul si pentru cei 2 minori lasati in libertate?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: sanador , utilizator 23:55, 27 Noiembrie 2016
Dacă a fost internat în spital privat veți plati și veți cere despăgubiri de la infractori prin justiție.

Dacă a fost la stat și are asigurare vor fi obligați sa plătească infractorii.
A fost internat si tratat intr-un spital de stat; si desigur, ca bunicul meu are asigurare. Cei care l-au batut sunt niste pusti pana in 18 ani, vecini cu el la tara (la sat).
Din cele spuse de dvs, spitalul prin departamentul juridic, a procedat incorect, trimitand catre el, respectiva notificare de plata?! Vor putea sa ii puna poprire pe pensie? Si daca ar face acest lucru, sa inteleg ca ar fi un abuz, din partea lor...
Multumesc.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Dacă a fost internat în spital privat veți plati și veți cere despăgubiri de la infractori prin justiție.

Dacă a fost la stat și are asigurare vor fi obligați sa plătească infractorii.

A fost internat si tratat intr-un spital de stat; si desigur, ca bunicul meu are asigurare. Cei care l-au batut sunt niste pusti pana in 18 ani, vecini cu el la tara (la sat).
Din cele spuse de dvs, spitalul prin departamentul juridic, a procedat incorect, trimitand catre el, respectiva notificare de plata?! Vor putea sa ii puna poprire pe pensie? Si daca ar face acest lucru, sa inteleg ca ar fi un abuz, din partea lor...
Multumesc.
Din cate stiu eu spitalul se constituie parte civila in procesul penal si se va indrepta impotriva inculpatilor pentru obtinerea cheluielilor de spitalizare.

Nu are de ce sa plateasca bunicul dvs. spitalizarea in conditiile existente in cazul dvs.
Buna ziua. Revin cu o completare/nelamurire la situatia enuntata anterior.
Cazul bunicului a ajuns in instanta, una din matusile mele a fost numita curatorul bunicului.
Deoarece este o fire destul de emotiva nu are taria/puterea sa-l reprezinte in fata instantei, ca atare la utimul termen judecatorul i-a sugerat sa-si gaseasca un inlocuitor, sa delege pe altcineva sa-l reprezinte pe bunic.
Intrebarea mea este: In situatia in care ea are deja curatela, poate sa-mi faca la notariat o "imputernicire" pentru a reprezenta eu interesele bunicului in instanta?

Va multumesc anticipat pentru raspunsul dumneavoastra.

P.S. Nu exista posibilitatea financiara a angajarii unui avocat.

Alte discuții în legătură

Tainuirea unui bun provenit dintr-o infractiune cristynn cristynn Buna ziua, As dori sa stiu daca Tribunalul Bucuresti in acest dosar a admis de 2 ori cererile de liberare conditionata si inlocuirea masurii preventive,dupa o ... (vezi toată discuția)
Arestarea la domiciliu Robertgj Robertgj Buna ziua,am si eu o nelamurire cu privire la arestarea la domiciliu.Este privativa de libertate sau neprivativa de libertate? (vezi toată discuția)
Proces înșelăciune! arest preventiv Lazzar2121 Lazzar2121 Buna ziua! Soț ul meu, este Arestat preventiv de pe data de 16 Noiembrie pana pe 16 Decembrie! Sunt puțin confuza și nelămurita și as dorii niște ... (vezi toată discuția)