Buna seara!
Dupa divort,acum zece ani, mi-a fost incredintat mie copilul,urmand ca celelalt parinte sa plateasca pensie alimentara. Din motive extrem de grave pe care nu are rost sa le precizez, nu mai exista posibilitatea sa mai am acest copil in custodia mea. Vreau sa-i dau custodia celuilalt parinte si va rog mult sa-mi explicati cum trebuie sa procedez legal.Va multumesc.
Multumesc mult pentru raspuns. As vrea totusi sa stiu ce sanse am in cazul in care celelalt parinte nu este de acord.Cum trebuie sa procedez,trebuie sa-l dau in judecata si cam cat ar dura o asemenea procedura?
Instanta de judecata va hotari întotdeauna in interesul superior al minorului analizând toate aspectele invocate de fiecare parte si toate probele administrate.
Se va efectua si ancheta psihosociala pentru a determina si conditiile locative ale celuilalt parinte si se vor avea in vedere si alte aspecte.
Durata unui proces depinde de instanta in fata careia se desfasoara, de acordul partii adverse sau opozitia acestuia, probele administrate in cauza, etc un astfel de proces putând dura de la data inregistrarii actiunii si pana la solutia pronuntata intre 4 -6 luni.