avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 304 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acces blocat din domeniu public la proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acces blocat din domeniu public la proprietate

Buna ziua ,
Posed proprietate (casa si teren ).Accesul la proprietate e din domeniu public
( proprietatea autoritatii locale -primarie) comun cu un vecin .
La un moment dat vecinul a decis sa-si mute gardul blocandu-mi astfel poarta si inclusiv accesul la proprietate.
1.M-am adresat PRIMARIEI care prin decizie luata a somat in scris vecinul prin adresa scrisa sa-si mute gardul pe vechiul amplasament .
2. M-am adresat Institutului de Stat in Constructii care a solicitat prin adresa scrisa PRIMARIEI sa impuna vecinului mutarea gardului pe vechiul amplasament
Vecinul nu a mutat gardul pe vechiul amplasament.
Pana acum PRIMARIA ( prin responsabilii acesteia )refuza sa urmareasca si sa impuna respectarea propriei decizii cat si cea a I.S.C .
Ce ma sfatuiti sa fac pentru a reintra in drepturile mele ?
Multumesc ,
Cel mai recent răspuns: sandidu , utilizator 08:03, 30 Martie 2021
Actiune in instanta.
Trebuie introdusa in instanta o actiune urmând ca pe baza probelor administrate instanta sa dispuna fie obligarea vecinului la mutarea gardului pe vechiul amplasament, fie mutarea de catre dvs (in cazul in care refuza) a gardului pe cheltuiala vecinului.
Oricum in cazul in care veti obtine o sentinta in instanta iar vecinul refuza sa o respecte exista posibilitatea punerii acesteia in executare silita.
""Actiune in instanta. " -A CUI ??
Terenul ocupat de vecin apartine autoritatii locale ( primarie ) si nu mie !!!
In urma mutarii gardului eu am fost pagubit ,primaria neavind interes sa-si recapete domeniu public acaparat a somat vecinul sa-si mute gardul pe vechiul amplasament fara a urmarii executarea !.
Judecatorul a considerat ca eu nu-s in masura sa chem in judecata vecinul deoarece nu terenul meu a fost acaparat !
asadar ?
Stimate domn, nu ne-ati spus ca deja vati adresat instantei si ce a hotarat ea, pe ce problema.
Cu siguranta ca nu aveti temei juridic pentru a solicita terenul primariei, dealtfel nici nu ati spus ca asta doriti. Dv. aveti nevoie de acces la proprietate si asta trebuie sa fie obiectul actiunii dv., nu vreo revendicare de teren.
Alte detalii nu stiu sa va dau, caci depinde de situatia concreta de fapt si drept, nu inteleg cum e domeniu public comun cu un vecin. Sau o fi accesul comun? Accesul asta ce inseamna, vreundrum privat?
Nu am inteles suficient de multe detalii pentru a va indruma mai concret. Totusi, sigur ca actiunea trebuie sa fie a dv.
buna ziua :
1. din drumul comunal se ajunge pe un "refugiu "= domeniu public al primariei din care se ACCESA ( prin porti !) ambele proprietati !. Prin mutarea portilor /gardului vecinul mi-a blocat cca 2,50 metri din cei 4.90 metri de gard/porti ce figureaza dealtfel in cadastrul meu!
2. nu este drum privat ci teren proprietatea comunei !
3. ??? eu nu "revendic " domenui public ,,,eu solicit primariei sa urmareasca propria decizie prin care a impus vecinului sa mute gardul pe vechiul amplasament ,gard mutat de vecin pe domeniul primariei ( nu pe terenul meu si nu pe drum privat al cuiva !) - pe terenul primariei !

Alte discuții în legătură

Acces blocat din domeniu public la proprietate sandidu sandidu Buna ziua , Posed proprietate (casa si teren ).Accesul la proprietate e din domeniu public ( proprietatea autoritatii locale -primarie) ,din acelasi ... (vezi toată discuția)
Actiune in granituire ? aartist aartist Am o ruda la tara care se confrunta cu urmatoarea problema: - vecinul situat la vestul proprietatii sale a intrat cu gardul si doua constructii pe terenul ... (vezi toată discuția)
Cat dureaza o actiune de "revendicare imobiliara" ? casher casher Asa cum este si titlul topicului. Cate luni ar dura un proces in care revendic niste fasii de teren acaparate de niste impostori: un vecin si Primaria. M-ar ... (vezi toată discuția)