avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... adopție copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

adopție copil

Sora mea are o fetiță de 4 ani și a lasato la mama mea de la 2 ani și numai o ia înapoi sta cu alt barbat șiare un copil cu el.poate mama sa o adopte daca tot sta la ea ? Dar stau iîn aacelași sat.

Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 18:11, 4 Februarie 2016
Mama vrea, sora vrea? De ce ar face mama asta? Adică din bunica, vrea sa devina mama?
Procedura de adoptie implica mai multe etape si este de durata. Trebuie obtinut un atestat si intrunite mai multe conditii fiind necesar si acordul parintilor firesti (doar in cazuri speciale si expres prevazute de legislatie este suplinit).
Pentru adoptie bunicii trebuie sa se adreseze intai Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului pentru depunerea actelor necesare in vederea obtinerii atestatului de familie adoptatoare.

Puteti solicita instantei sa stabileasca domiciliul fetitei la bunici (daca mama este de acord si daca acest lucru este in interesul fetitei). Desi in mod faptic domiciliul minorei este la bunici ar fi bine sa aveti si o sentinta care sa exprime acest lucru desi trebuie invocate argumente solide ca instanta sa stabileasca domiciliul fetitei si in acte la dvs ci nu la mama.

Pe de alta parte, multi copii sunt crescuti de bunici si nu sunt adoptati de acestia.
In cazul in care nu exista motive serioase pe care nu le-ati prezentat aici, situatia relatata de dvs nu impune nici adoptia nici domiciliu in acte la bunici.
Ar fi bine ca pentru inceput bunica sa solicite un plasament al copilului la domiciliul sau. Astfel va putea beneficia de toate drepturile asupra copilului fara ca acesta sa isi schimbe numele ori sa nu mai aiba aceeasi parinti. Mergeti la primarie , la serviciul de asistenta sociala si protectia copilului care va vor indruma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adopție copil giulya14 giulya14 Sora mea are o fetiță de 4 ani și a lasato la mama mea de la 2 ani și numai o ia înapoi sta cu alt barbat șiare un copil cu el.poate mama sa o adopte ... (vezi toată discuția)
Adoptie BUSUIOCILUS BUSUIOCILUS vreau sa stiu daca o pot infia pe nepoata mea de la fata care sta la mine de cand s-a nascut, in certificat la tata e linie,fiica mea este casatorita si are cu ... (vezi toată discuția)
Interesul superior al copilului diamantulalbastru diamantulalbastru conform legii 272/2004 interesul superior al copilului ii da dreptul acestuia sa fie ascultat si sa-si spuna opinia in legatura cu ceea ce doreste dupa ... (vezi toată discuția)