avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna impus
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna impus

Buna ziua! As dori sa stiu daca este legal ca angajatorul sa restrictioneze luarea concediului legal in anumite perioade ale anului pentru intregul personal, si sa le ceara celor care totusi insista (de ex pentru ca au copii mici, si perioadele respective corespund vacantelor de la gradinita), sa intre in audienta. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:23, 4 Februarie 2016
Art. 144. C.mun.
(1) Dreptul la concediu de odihna anual platit este garantat tuturor salariatilor.
(2) Dreptul la concediu de odihna anual nu poate forma obiectul vreunei cesiuni, renuntari sau limitari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de a fectua concediul de odihna vioricabaiceanu vioricabaiceanu As vrea sa aflu precis daca concediul de odihna se pote solicita in luna IANUARIE pentru ca de la serviciul RESURSE UMANE mi s-a spus ca nu am drept sa ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna carmen gusa carmen gusa Buna ziua, lucrez intr-o firma unde programul de lucru este astfel;doua zile lucram 16 ore iar doua zile le avem libere, netinandu-se seama ca e sambata sau ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna vanatorul vanatorul Buna ziua , Va rog sa-mi spuneti daca un pensionar pentru limita de varsta, angajat ulterior cu contract individual de munca, beneficiaza de concediu de ... (vezi toată discuția)