am cunoscut un tanar de 18 ani care nu are decat certificat de nastere. Numele pe care il are pe certificatul de nastere este cel al tatalui. La varsta de 14 ani s-a prezentat la SPCLP impreuna cu mama sa pentru a solicita carte de identitate.
A depus toate actele si in momentul in care trebuia sa-si ridice cartea de identitate a avut parte de o surpriza. Cei de acolo i-au spus ca pentru a purta numele tatalui ii trebuie nu stiu ce semnatura din partea acestuia.
Desi s-a gandit f. tarziu, mama e hotarata sa-l actioneze in instanta pe fostul ei sot pentru ca prin hotararea ce se va pronunta instanta sa-l oblige pe tatal sau sa-l inregistreze pe copil.
Ma puteti ajuta cu formularea actiunii catre instanta?
Singura varianta fara proces ar fi inregistrarea acestuia pe numele mamei dar asta ar insemna schimbarea numelui copilului ceea ce tanarul nu accepta!
Cum ar trebui procedat?
Va multumesc,
Alex
Nu cred ca ne putem da seama de problema din ce date furnizați dvs. ce scrie în certificatul de naștere? Are tata? E născut pe vremea când parintii erau casatoriti?
Cum - necum, trebuia sa aibă buletin. A abandonat scoala? Ca fără buletin nu il primea la examen.
In momentul in care s-a nascut copilul d-na era divortata. copilul s-a nascut in data de 24 august 1998 si divortul s-a pronuntat in data 26 aprilie 1998. Da, tatal apare in certificatul de nastere al copilului. Copilul are 8 clase, a fost inscris in clasa a IX-a la liceu unde a fost primit doamna explicand situatia dar acesta a abandonat scoala....