avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Extras carte funciara de informare sau de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Extras carte funciara de informare sau de autentificare - diferente

Dorind sa cunoastem situatia unui imobil cu mai multe apartamente , pentru ca suntem in litigiu cu proprietarii unuia dintre apartamente ,care au construit respectivul imobil, am cerut extras carte funciara de informare. La cateva zile , prorietarii in discutie au vandut apartamentul lor . In extras carte funciara de informare nu aparea vanzarea respectiva .La cateva zile am aflat ca au venit alti prcartea funciara de informare oprietari .Ce valabilitate are cartea funciara de informare si care este diferenta fata de cartea funciara de autentificare ?
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 18:30, 4 Februarie 2016
Extrasul de carte funciara de informare arata situatia imobilului la momentul efectuarii cererii, astfel incat la momentul la care ati obtinut dvs CF de informare nu era obtinut de catre notar CF de autentificare in vederea vanzarii si nu era inregistrata vânzarea.
Buna ziua .
Extrasul de informare de carte funciara nu are valoare juridica, ci de informare, pe cand cartea funciara are efecte juridice.Extrasul de informare are valabilitatea trecuta in el, sau daca nu, parca 30 de zile, asta in cazul in care intre timp nu au loc alte tranzactii cu acel imobil .
Cu stima,
Marius Bote .
Ultima modificare: Joi, 4 Februarie 2016
Marius Bote, Practician in insolventa
bote marius a scris:

Buna ziua .
Extrasul de informare are valabilitatea trecuta in el, sau daca nu, parca 30 de zile, asta in cazul in care intre timp nu au loc alte tranzactii cu acel imobil .
Cu stima,
Marius Bote .

Cele 30 de zile de "valabilitate" ale extrasului de carte funciara sunt ... un obicei fara nici o logica si fara temei. Nu exista vreo norma care sa stipuleze o durata de valabilitate a extrasului pentru ca se poate scoate extrasul astazi si in aceeasi zi se poate vinde, ipoteca, dezmembra, etc imobilul.
Diferenta dintre extrasul pentru informare si cel pentru autentificare sta in faptul ca extrasul de informare se emite fara blocarea operatiunilor din cartea funciara, iar al doilea se emite odata cu blocarea operatiunilor din cartea funciara pana la ordinul de intabulare a noii operatiuni juridice. Cu alte cuvinte, primul contine "fotografia" unui moment iar al doilea contine atat "fotografia" momentului cat si "promisiunea" unei modificari a cartii funciare. Asadar extrasul de informare reprezinta adevarul din cartea funciara la momentul emiterii iar extrasul de autentificare reprezinta adevarul din cartea funciara de la momentul emiterii sale pana la inregistrarea urmatoarei operatiuni din cartea funciara si emiterea unui nou certificat de informare.
Multumesc frumos pentru precizari.Extrasul de carte pt autentificare il poate cere oricine?sau in ce conditii?
Extrasul pentru autentificare il poate cere doar persoana care poate bloca inregistrarile in cartea funciara pana la noua inregistrare. Adica doar notarii publici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Extras carte funciara mshboss mshboss Buna seara! Un extras de carte funciara pt autentificare este valabil din momentul înregistrării cererii, sau este valabil din momentul emiterii lui de ... (vezi toată discuția)
Inscrierea intentiei de a instraina ContSters40598 ContSters40598 Cum se realizeaza efectiv aceasta inscriere? Care sunt actele juridice pentru care se poate cere aceasta inscriere? Blocarea cartii funciare in baza ... (vezi toată discuția)
Extras de carte funciara miutaradu miutaradu am depus dosar pentru credit prima casa , dosarul ajungand in centrala pentru aprobare urmand sa mearga la fond , intrebarea mea este - extrasul de carte ... (vezi toată discuția)