avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie anticipata

as dori sa va intreb daca se poate in legatura cu tatal meu cand ar putea iesi la pensie daca in 27,09,1971 s-a angajat, are 6 ani gr II si 50% grupa I 18 ani.
mentionez ca suntem din jud brasov si va rog daca puteti sa-mi dati un raspuns.
Va multumec.
Cel mai recent răspuns: samoila anca , utilizator 00:09, 2 August 2009
Va rog sa precizati luna si anul nasterii tatalui dvs.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
as dori sa va intreb daca se poate in legatura cu tatal meu cand ar putea iesi la pensie daca in 27,09,1971 s-a angajat, are 6 ani gr II si 50% grupa I 18 ani., 55 ani varsta, nascut in 25,12,1954, 38 ani vechime in care sunt inclusi 1,4 ani armata si nu a avut intreruperi.
va rog daca puteti sa-mi dati un raspuns.
Va multumec.
Date generale: Un barbat nascut in decembrie 1954 poate beneficia de pensie pentru limita de varsta la implinirea varstei de 65 de ani; stagiul complet de cotizare este de 35 de ani iar stagiul minim este de 15 ani.

Stagiul de cotizare: In septembrie 2009 tatal dvs. va avea un stagiu de cotizare realizat de aproximativ 36 de ani si 8 luni. La acesta se adauga 6 ani stagiu pentru activitatea lucrata in grupe de munca.
Conditia referitoare la realizarea stagiului de cotizare este indeplinita.

Varsta standard de pensionare: Pentru activitatea desfasurata in grupe de munca, tatal dvs. va beneficia de o reducere a varstei standard cu 3 ani.
1. Tatal dvs. poate beneficia de pensie anticipata partiala la implinirea varstei de 60 de ani.
Daca va lucra in continuare, la implinirea varstei de 60 de ani poate beneficia de pensie anticipata, care este mult mai avantajoasa decat pensia anticipata partiala, in conditiile in care va avea un stagiu de 45 de ani.
2. Tatal dvs. va putea beneficia de pensie pentru limita de varsta la implinirea varstei de 62 de ani.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 August 2009
Gabriela Pintea, Consilier juridic
va multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata ContSters42179 ContSters42179 Pe \"Legislatia muncii.ro\" a aparut editorialul din care redau un citat : La implinirea varstei standard de pensionare [b]sau, dupa caz, la implinirea ... (vezi toată discuția)
Calcul varsta pensie cu reducere datorata grupei ii carmen paroiu carmen paroiu Va rog sa aveti amabilitatea de a ma ajuta in calcularea varstei pentru pensionare limita varsta cu reducerea varstei standard datorata grupei II si data la ... (vezi toată discuția)
Cind ma pot pensiona !?? stoica ionut 13 stoica ionut 13 Mama mea nascuta pe 13-04-1955 a lucrat 32 ani din care 23 ani si 6 luni grupa a II-a plus 3 ani ordonanta . La ce virsta se poate pensiona cu limita virsta ... (vezi toată discuția)