avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Plata la vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Plata la vanzare cumparare

Buna ziua.
Imi spune cineva daca e legal, mai nou, cand cumperi un imobil, sa achiti diferenta de bani in fata notarului sau se poate doar prin virament bancar?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: MARIO-FLORA NECTARIA , Avocat 16:29, 4 Februarie 2016
Care diferenta? Diferenta dintre ce și ce?
Dacă prețul depășește 50 mii lei, banii se dau prin banca.
Da. Am dat avans 5000 Euro. Si diferenta trebuie data la perfectarea actelor si depaseste 50 mii lei. Problema e ca proprietara ne cere banii cash. Si nu vrem sa avem probleme. Nu stim cum sa procedam.
Ii va explica notarul ca exista o dispozitie legala care prevede ca orice plata peste plafonul de 50.000 lei se efectueaza exclusiv bancar sau se poate informa din orice surse pentru a se convinge

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca de vrea cumpararea unei case la tara in valoare de 25000 ... mitabiciclista mitabiciclista Daca de vrea cumpararea unei case la tara in valoare de 25000 de euro de trei cumparatori sot ,sotie si fiul majjor in varsta de 23 de ani in cote egale de 1/3 ... (vezi toată discuția)
Sunt pe cale să cumpăr un apartament care costă 29.000 de euro, iar vânzătorul vrea banii cash. este legală pretenția lui? manutmu manutmu Sunt pe cale sa cumpar un apartament (29 mii euro) insa vanzatorul vrea toti banii cash in EURO. Eu am toti banii in contul meu bancar in RON. E legal sa dau ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! proprietarul declara ca a primit suma respectiva ... mihai250715 mihai250715 Bună ziua! Proprietarul declara ca a primit suma respectiva de la cumparator înainte de a merge la notar.Este obligatoriu ca suma (27.000 lei vanzare ... (vezi toată discuția)