avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proces de partaj stramutat/deschis in alta Judecatorie ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proces de partaj stramutat/deschis in alta Judecatorie pe motive medicale

Buna ziua,

O persoana cu handicap (88 ani), nedeplasabila, care ar trebui sa deschida un proces la Judecatoria Balcesti, Judetul valcea, poate deschide procedul la Judecatoria Ramnicu Valcea, Judetul Valcea, invocand motive medicale...cum ca nu se poate deplasa in Comuna Balcesti. Mentionez faptul ca domiciliul il are in Localitatea Ramnicu Valcea (mutatie)
Buna ziua,
Nu, persoana nu trebuie sa mearga fizic la judecatorie ci poate sa fie reprezentata de un avocat (in temeiul imputernicirii semnate) sau de oricine altcineva cu mandat special dat in fata notarului.
Competenta instantelor este stabilita prin codul de procedura si nu exista o astfel de exceptie motivata de faptul ca persoana este nedeplasabila/motive medicale.

In conditiile imposibilitatii de deplasare, poate solicita judecarea in lipsa sau poate da procura unei persoane sa o reprezinte sau, si mai bine, poate angaja un avocat care sa-i reprezinte interesele. De recomandat aceasta ultima varianta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune sorina_h2004 sorina_h2004 Buna ziua, se poate face iesirea din indiviziune cu prezenta uneia dintre parti si procura din partea celeilalte parti,aceasta din urma neputandu-se ... (vezi toată discuția)
Curator marinica71 marinica71 matusa mea este incadrata in grad de handicap grav cu insotitor (are dementa) .esta singura nu are sot si nici copii.de ea se ocupa o nepoata dupa sora. ... (vezi toată discuția)
Divort in lipsa ContSters46325 ContSters46325 Locuiesc in strainatate. Dupa un an sunt in divort. Din pacate! Avocatul meu a primit de la mine o procura prin care sa ma reprezinte in toate cazurile ... (vezi toată discuția)