Buna ziua,
Am facut o plangere p[enala pt." abuz in serviciu", contra unui functionar public, care in exercitarea sarcinilor de serviciu a indeplinit un act in mod defectuos in urma caruia am suferit o paguba materiala. In cursul acestui proces urma sa ma constitui parte civila pt. recuperarea prejudiciului. Desi dovezile erau mai mult decat concludente plangerea a fost rezolvata in mod nefavorabil inclusiv in camera preliminara. Avand in vedere faptul ca urma sa ma constitui parte civila ma pot adresa CEDO in baza art.6?
Daca ma pot adresa imi puteti trimite un model de cerere valabila de la 01.01.2016?
Cu stima,
Buna ziua,
Nu, nu va puteti adresa CEDO intrucat nu s-a incalcat nicio incalcare a unui articol din Conventie.
Orice plangere, inclusiv in temeiul art. 6, parte a dosarului trebuie sa fie Statul si nu o persoana fizica sau juridica de drept privat.
Buna seara,
Va multumesc pt. raspuns. Cred totusi ca nu mi-ati inteles intrebarea. Eu plangerea CEDO o fac impotriva statului roman care prin institutiilor sale, parchet, justitie mi-au obstructionat accesul la un proces in care ma constituiam parte civila pt. recuperarea prejudiciului. Asa cum am aratat plangerea era de "abuz in serviciu", deci toit impotriva unui functionar al statului.
Multumesc mult,
Buna seara,
Multumesc pt. raspunsuri si ajutor. Am incercat sa descarc pagina respectiva dar nu am gasit nici-un model de cerere ci doar de ce sa tinem cont cand formulam o astfel de cerere. Mai ma puteti ajuta?
Cu multumiri,