avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1002 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Procedurã inițialã CEDO.
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Procedurã inițialã CEDO.

Buna seara, as dorii sa aflu care sunt pasii ce trebuie urmati pentru a da tribunalul(sau statul roman), in judecata la CEDO?
Am pierdut un proces, un recurs iar avocatul spune ca nu mai am nici o cale de atac,dar eu consider ca am fost nedreptati-ta in acest proces.In motivarea sentintei judecatorul, a mentionat ca un vas de acumulare de 2000L,ce facea obiectul contractului de instalatii ce a dus la acest proces, a fost inlocuit cu un boiler de 200 sau 300L, fara sa ia in considerare situatiile de lucrari devizele si facturile, toate acestea existand,deoarece instalatiile din acel contract au fost realizate in cadrul unui proiect Sapard,proiect la care nu puteam aduce modificari numai scrise si cu aprobarea Agentiei de dezvoltare rurala.Mentionez ca insusi administratorul societatii de la firma cu care am incheiat contractul pt. realizarea instalatiilor a recunoscut in instanta ca nu a instalat acest vas,dar in intampinare avocata acestuia a spus ca dupa ce isi aduce aminte clientul ,vasul a fost inlocuit in cadrul contractului la intelegerea verbala intre parti,lucru exclus, pentru ca atunci trebuia modificata inclusiv valoarea contractului ,deoarece vasul de acumulare este de 3 ori mai scump decat un boiler, iar in cadrul unui proiect Sapard exista si sunt valabile doar lucrurile consemnate in scris.
Doresc sa dau in judecata statul roman sau tribunalul ,nu stiu cum este procedura,deoarece am ajuns in faza de executare silita datorita acestui proces si risc sa pierd tot ce am,investitie ,imobil ,afacere,credibilitate, prejudiciul ajungand la peste 600.000 euro,in conditiile in care cu dreptatea in mana, nu am rezolvat nimic in tara.
va rog sa-mi raspundeti ,pt ca sunt disperata
Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 5 Aprilie 2013
lunga, utilizator
Aveti 6 luni de la sentinta definitiva .
La CEDO va puteţi adresa în termen de 6 luni de la rămânerea hotărârii judecătoreşti irevocabile, dacă considerati că a fost încălcat un drept prevăzut de Convenţia pt Apărarea Drepturilor Omului, din ceea ce relatati se pare că nu ati avut parte de un proces echitabil conform art 6 din Convenţie. Trebuie iniţial sa formulati un memoriu care sa îl adresaţi Curţii Europene a Drepturilor Omului de la Strasbourg în care sa semnalat-o modalitatea în care a fost încălcat dreptul, apoi veţi primi o broşură cu conţinutul Convenţiei şi formulare tip ce urmează sa le completat-o şi le retrimiteţi Curţii. Nu va plângeri în contradictoriu cu Tribunalul ci cu statul roman, parte semnatara a Convenţiei.
Intrati pe sait-ul Cedo si descarcati formularul, il completati si il trimiteti prin posta la CEDO.

Aveti termen maxim 6 luni de la pronuntarea ultimei instante de judecata, adica dupa ultima cale de atac.

Stimat forumist,

Pe avocatnet s-a scris pe larg despre inițierea procedurilor în fața CEDO.

Un articol foarte util este cel de aici:
www.avocatnet.ro/content/art...

Cu stimă.
va multumesc tuturor,sper sa am noroc !La CEDO se trimit formularele in limba romana sau engleza?

Alte discuții în legătură

Sesizare grefa cedo geo-vem geo-vem Exista posibilitatea sa sesizez grefa CEDO in vederea trimiteri unui formular ?Daca da, cum trebuie sa procedez? (vezi toată discuția)
plangere cedo nela1961 nela1961 Buna ziua, Am facut o plangere p[enala pt.\" abuz in serviciu\", contra unui functionar public, care in exercitarea sarcinilor de serviciu a indeplinit un ... (vezi toată discuția)