avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Plata abonamente elevi
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Plata abonamente elevi

Daca avem in vedere art 84 alin 3 din Legea 1/2011 completat cu art.15 din Ordonanta 29/2013 pe care le redau mai jos:
art.84 Legea 1/2011:
(3) Elevilor care nu pot fi scolarizati in localitatea de domiciliu li se deconteaza cheltuielile de transport din bugetul Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, prin unitatile de invatamant la care sunt scolarizati, pe baza de abonament, in limita a 50 km, sau li se asigura decontarea sumei ce reprezinta contravaloarea a 8 calatorii dus-intors pe semestru, daca locuiesc la internat sau in gazda.
Art. 15. Ordonanta 29/2013- Decontarea abonamentelor de transport emise de operatorii de transport rutier, pentru facilitatile de transport acordate elevilor, prevazute la art. 84 alin. (3) din Legea educatiei nationale nr. 1/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, se asigura la nivelul acestora, dar nu mai mult de 26 lei/abonament/luna pentru distanta de 3 km. Pentru distantele ce depasesc 3 km, pana la limita de 50 de km, suma de 26 de lei/abonament/luna se suplimenteaza cu 2 lei pentru fiecare kilometru, dar nu mai mult decat valoarea abonamentului lunar.
Va rog din suflet sa-mi spuneti daca plata abonamentelor se face la zile lucratoare sau calendaristice si daca se intelege din aceste prevederi ca trebuie sa dam jos absentele inregistrate(motivate sau nemotivate) de elevi pe parcursul unei luni.Am solicitat ajutorul dumneavostra deoarece ma aflu in conflict cu cei de la Curtea de Conturi.
Va multumesc din suflet.

Alte discuții în legătură

Decontare naveta elevi maria-m maria-m un elev parcurge de la domicilui pana la scoala 26 km,abonamentul platit agentului de transport este de 210 lei conform ordonanței nr. 29 / 2013 privind ... (vezi toată discuția)
Decontare naveta cadre didactice maria-m maria-m daca un cadru didactic navetist parcurge distanta de la domiciliu la locul de munca 50 km si are cursuri sa zicem 4 zile pe saptamana x4 saptamani-16 zile ... (vezi toată discuția)
Abonament scolar handsu handsu Daca un copil de la tara face naveta la oras fiind elev , la scoaterea abonamentului pentru naveta trebuie sa plateasca pretul intreg sau la prezentarea ... (vezi toată discuția)