avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... abonament scolar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

abonament scolar

Daca un copil de la tara face naveta la oras fiind elev , la scoaterea abonamentului pentru naveta trebuie sa plateasca pretul intreg sau la prezentarea adeverintei scolii /carnetul de elev plateste doar 50%? Sau diferenta de la 100% ii va elibera scoala cand are /daca are fond pentru asa ceva ? Exista vreo reglemetare in acest sens ?
Cel mai recent răspuns: Avocat FLORENTINA ALBU , Avocat 20:55, 19 Septembrie 2009
Exista un Ordin al Ministerului Educatiei si Cercetarii, din anul 2007 care cuprinde prevederile referitoare la situatia dvs.:

Ordin nr. 329 din 13/02/2007 (Ordin 329/2007) al Ministerului Educatiei si Cercetarii privind aplicarea normelor metodologice pentru elevii care beneficiaza de decontarea cheltuielilor de transport ca urmare a faptului ca nu pot fi scolarizati in localitatea de domiciliu. Publicat in Monitorul Oficial nr. 139 din 26/02/2007

Art. 1
(1) Elevilor romani din invatamantul de stat si particular acreditat, cursuri de zi, care nu pot fi scolarizati in localitatea de domiciliu li se deconteaza cheltuielile de transport, pe perioada cursurilor scolare, din bugetul Ministerului Educatiei si Cercetarii, prin unitatile de invatamant la care sunt scolarizati, pe baza de abonament, in limita a 50 km.
(2) Pentru distante mai mari de 50 km se asigura decontarea sumei reprezentand contravaloarea a 8 calatorii dus-intors pe semestru.

Art. 2
(1) Elevii care se afla in situatia prevazuta la art. 1 alin. (1) deconteaza la unitatea scolara unde sunt inscrisi contravaloarea abonamentului lunar achizitionat de ei. La efectuarea decontului, abonamentul lunar al elevului va ramane la unitatea de invatamant preuniversitar.
(2) Elevii care se afla in situatia prevazuta la art. 1 alin. (1) se pot adresa in scris secretariatelor unitatilor de invatamant preuniversitar unde sunt inscrisi, pentru a solicita acordarea in avans a sumelor necesare pentru achizitionarea abonamentului lunar.
(3) Elevii care se afla in situatia prevazuta la art. 1 alin. (2) primesc lunar, pe baza de decont, contravaloarea biletelor de calatorie aferente calatoriilor efectuate in luna respectiva, cu conditia incadrarii in numarul de 8 calatorii prevazute pe semestru.

Rezulta ca, fie platiti abonamentul si acesta se deconteaza ulterior la scoala, fie se cere acordarea in avans a sumelor necesare pentru cumpararea abonamentului lunar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decontare bilete pentru elevi ContSters74363 ContSters74363 Buna ziua Un ajutor va rog cu privire la problema mea. Ordin nr. 329/2007 Art. 1 (1) Elevilor romani din invatamantul de stat si particular ... (vezi toată discuția)
Plata abonamente elevi asachi asachi Daca avem in vedere art 84 alin 3 din Legea 1/2011 completat cu art.15 din Ordonanta 29/2013 pe care le redau mai jos: art.84 Legea 1/2011: (3) Elevilor ... (vezi toată discuția)
Decontare naveta cadre didactice maria-m maria-m daca un cadru didactic navetist parcurge distanta de la domiciliu la locul de munca 50 km si are cursuri sa zicem 4 zile pe saptamana x4 saptamani-16 zile ... (vezi toată discuția)