avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte necesare pentru intrarea in legalitate spatiu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte necesare pentru intrarea in legalitate spatiu comun

Buna ziua, am si eu cateva nelamuriri. Stau la bloc cel de tip vila cu 4 etaje. La ultimul etaj este si partea cu spatiu nelocuit care a fost impartit intre vecini. Eu as vrea sa stiu daca pot lua acel spatiu cu acte si daca da care ar fi procedura deoarece nimeni nu a reusit sa ma lamureasca. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Silvia Hulpus , Consilier juridic 23:00, 7 Februarie 2016
Banuiesc ca a fost impartit intre vecinii de la etajul 4 (neoficial)?! Este cota indiviza comuna? pod fara cf individual? atunci inseamna ca toti aveti cota parte din el.
Ca sa "luati" acel spatiu veti avea nevoie ca toti proprietarii sa se prezinte la notar si sa vi-l cedeze (prin donatie sau vanzare cumparare) si sa vi-l intabulati apoi in CF. Parerea mea este ca n-o sa fie vecinii de acord, asa, gratuit.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Februarie 2016
Nicoleta Silvia Hulpus, Consilier juridic
Pentru raspuns la obiect sunt necesare mai multe date relevante
Daca este imobil de locuit in comun,exista infiintata asociatie de proprietari ?
Daca este infiintata asociatie de proprietari,atunci spatiul la care faceti referire reprezinta parte comuna
Conform disp L nr 230/2007 proprietarul nu poate schimba destinatia si aspectul partii comune fara acordul asociatiei de proprietari
Partea comuna din imobilul de locuit in comun,poate fi exclusiv utilizata de catre un proprietar,numai cu acordul vecinilor si in baza unui contract de inchiriere
In legatura cu acordul vecinilor este imperativ necesar sa semneze toti? Sau se aplica regula jumatate plus 1 ?
Da, este necesar sa semneze toti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de inchide un coridor in spatii comune 18Maria 18Maria Stau intr-o curte cu 9 familii ,5 jos,la parter si 4 la etaj .Sus la etaj o fam.sta imediat la terminarea scarilor,una fata in fată cu aceasta si langa usa de ... (vezi toată discuția)
Constructie mansarda in podul unui bloc oroles77 oroles77 Buna . Sunt proprietarul unui apartament intr-un imobil p+2 .Imobil dat in folosinta in 2008 .Zilele trecute am aflat cu stupoare ca fostrul constructor a ... (vezi toată discuția)
Amenajarea podului unei mansarde matei_stoica matei_stoica Buna ziua, Am un apartament situat la etajul 4 din 4, iar in cartea funciara a imobilului apartamentul este incadrat defapt ca si mansarda (tavanul fiind de ... (vezi toată discuția)