avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul de inchide un coridor in spatii comune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul de inchide un coridor in spatii comune

Stau intr-o curte cu 9 familii ,5 jos,la parter si 4 la etaj .Sus la etaj o fam.sta imediat la terminarea scarilor,una fata in fată cu aceasta si langa usa de la pod iar celelelale 2 pe coridorul care merge pe o latura a casei. Aici nu se afla nimic ce ar interesa ceilalti vecini. Se poate inchide acest coridor si sa-l avem spre folosinta exclusiva doar noi cele 2 familii?
Cel mai recent răspuns: 18Maria , utilizator 22:03, 6 Februarie 2018
Daca in imobil nu este infiintata asociatie de proprietari,inseamna ca opereaza dispozitiile codului civil referitor la partea comuna de imobil
Este necesar acordul individual al tuturor coproprietarilor care sa isi dea acordul in favoarea unui proprietar caruia sa i se cedeze cota parte comuna din imobilul de locuit in comun
Multumesc. Da ,asa ma gandeam si eu asa ,e corect

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am o intrebare la dvs referitor la inchidere coridor ... Anne Banieli Anne Banieli Buna ziua, am o intrebare la dvs referitor la inchidere coridor etaj 1 dintr-o cladire din Piata Unirii,Timisoara. Eu am in coproprietate de 40 % un coridor ... (vezi toată discuția)
Ce anume imi revine din cota de 3/20 apartament executat silit ? Toguro Toguro Daca intr-o licitatie scrie asa: Cota de 3/20 dintr-un apartament situat la etaj compus din: la parter debara, la etaj 4 camere, bucatarie, baie, 2 holuri, 1 ... (vezi toată discuția)
Pod nelocuibil proprietate comuna cu acces prin proprietate privata gbv gbv Buna ziua, locuiesc la etajul unui imobil care are parter si etaj. Accesul in podul nelocuibil, (parte comuna) se face printr-un chepeng si numai prin ... (vezi toată discuția)