Din pacate contractul nu a fost facut prin intermediul unei firme specializate si nu este autentificat. Nu am putut face asta deoarece acest vanzator se afla in mediul rural departe de vreun oras si era o ora mai tarzie. Actul pe care l-am incheiat este un contract de vanzare cumparare auto standard care se gaseste pe internet:
[ link extern ]
Numai ca suma trecuta pe contract a fost de 300 de euro pentru ca vanzatorul a spus ca asa va platii taxe mai mici (am impresia ca are o firma care se ocupa de vanzarea masinilor second-hand pentru ca are mai multe anunturi online).
Eu i-am dat in urma semnarii contractului suma de 2700 de lei. Erau de fata doua persoane care lucrau la acea papetarie. In fata papetariei era tatal meu care a fost de fata cand am iesit si vanzatorul mi-a dat actele (in afara de carte) iau cand am verificat masina inainte de asta au fost prezenti si varul meu si fiul sau. Deci nu cred ca poate sustine in fata politistilor ca am furat masina. Anuntul online inca mai apare (desi este dezactivat). Daca este nevoie il voi inregistra in timp ce admite ca mi-a vandut masina pentru suma de 2700 de lei.
De cand am luat masina am investit deja in ea suma de 300 de lei pentru a o aduce intr-o stare tehnica satisfacatoare. Acum urmeaza sa vad mai multe detalii cand ne vom intalni saptamani viitoare. Daca dumneavoastra credeti ca ma va ajuta, il voi inregistra in timp ce vorbim. Depinde de ce probleme spune el ca au aparut cu acei mostenitori. Stiu ca depind de el pentru ITP. Totusi, banuiesc ca am dreptul legal de a vinde, nu? Macar pe bucati, la dezmembrari? Ca sa nu raman cu toti banii pierduti daca apar probleme si nu va vrea sa imi inapoieze suma data.
Am uitat sa mentionez ca contractul de vanzare-cumparare a fost incheiat cu cartea de identitate a asa-zisului proprietar (care s-ar putea sa fie mort), cu datele din acea carte de identitate care doar acum am observat ca a expirat din 2011, dupa care am si o copie, dar la vanzator a semnat individul care mi-a prezentat masina.