avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1097 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj dupa perioada determinata mai mica de o luna
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj dupa perioada determinata mai mica de o luna

O persoana a contribuit la fondul de somaj mai bine de 12 luni pentru o norma intreaga. Firma la care lucra i-a desfacut CIM pentru abatere disciplinara. Intrebare: Daca o alta firma ar angaja-o pe o durata determinata dar mai mica de o luna, ar beneficia de somaj?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:39, 6 Februarie 2016
1. La incetarea contractului individual de munca (CIM) pe perioada determinata (indiferent de durata) la data la care ii expira perioada pentru care a fost incheiat (art.56(1), lit.i) din Codul muncii) poate beneficia de indemnizatie de somaj daca in cele 24 de luni premergatoare inregistrarii la Agentia de Somaj are 12 luni de stagiu de cotizare la somaj.

2. Cred ca acesta este si cazul prezentat de dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj tla tla poate beneficia de indemnizatie de somaj salariatul cu contract individual de munca pe durata determinata si caruia i-a incetat de drept contractul? (vezi toată discuția)
Somaj anamaria6 anamaria6 Buna ziua, as dori sa stiu daca o persoana cu contract de munca determinat pe 4 luni,poate beneficia de somaj. (vezi toată discuția)
Somaj tehnic Ghitis Ghitis Buna ziua, v-as ruga sa ma lamuriti si pe mine intr-o chestiune pe care nu prea o inteleg. Anul trecut in luna Noiembrie am intrat in somaj pana anul acesta in ... (vezi toată discuția)