avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Renuntare functie presedinte
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Renuntare functie presedinte

Buna seara.Cum sa scap de functia de presedinte?Mentionez am facut sedinta de asociatie cu locatarii dar nimeni nu vrea functia .Am ramas in continuare impotriva vointei mele.
Cel mai recent răspuns: razvanzan , utilizator 17:29, 7 Februarie 2016
Dacă ar fi fost renumerată ar fi potențiali candidați .

ps. Faceți ședintă de comitet executiv și să se consemneze in p. v. că de la data cutare ramân fară președinte .
V-ati dat demisia in scris sau doar ati informat verbal ca nu mai doriti sa aveti functia de presedinte? Pana la alegerea unui nou presedinte prin ad gen extraordinara atributiile acestuia pot fi prekuate catre CExecutiv. In urma demisiei CEx este obligat sa preia atributiile presedintelui.
cyan a scris:

CEx este obligat sa preia atributiile presedintelui.

1-Care este temeiul juridic in baza caruia CEx este obligat sa preia atributiile presedintelui?
2-In cazul presedintelui de asociatie de proprietari -nu se poate pune in discutie institutia
d e m i s i e i
Presedintele de asociatie de proprietari detine incheiat cu asociatia de proprietari contract de mandat
Conform disp Codul Muncii,prin demisie se intelege
actul unilateral de vointa a salariatului care,printr-o notificare scrisa,comunica angajatorului incetarea contractului individual de munca,dupa implinirea unui termen de preaviz

@razvanzan
Legiutorul a prevazut concret solutia in rezolvarea problemei dv
HG nr 1588/2007 Art. 18

(7) In cazul in care presedintele se afla in imposibilitatea de a-si exercita atributiile, acestea vor fi indeplinite de catre un vicepresedinte, numit de presedintele asociatiei de proprietari dintre membrii comitetului executiv, urmand ca in termen de 90 de zile de la data cand s-a constatat indisponibilitatea sa fie convocata o adunare generala pentru a alege un nou presedinte.
razvanzan a scris:
Cum sa scap de functia de presedinte?Mentionez am facut sedinta de asociatie cu locatarii dar nimeni nu vrea functia .Am ramas in continuare impotriva vointei mele.

Daca sunteti hotarat puteti sa renuntati oricand la functia de presedinte. Trebuia sa convocati adunarea generala si nu sedinta cu locatarii. Pe ordinea de zi a adunarii generale trebuia sa prevedeti alegerea comitetului executiv pe langa celelalte puncte ale ordinii de zi. La adunare, pentru a convinge e bine sa va prezentati motivele si unele pot fi foarte serioase: am vandut apartamentul si nu mai sunt proprietar, sunt bolnav si nu ma pot ocupa de asociatie, m-am angajat undeva si nu sunt compatibil ca presedinte s.a.m.d. Dumneavoastra stiti mai bine de ce nu vreti sa mai fiti presedinte sau de ce nu mai puteti fi presedinte. Se consemnaza in PV si le urati succes!
Acum daca ati ramas in continuare mai aveti cateva cai:
- in prima sedinta de comitet executiv desemnati un vicepresedinte dintre membrii comitetului si, asa cum prevede legea, acesta va prelua atributiunile presedintelui. Daca atatati ca va dati demisia sau ca o sa lipsiti o perioada mai indelungata, vicepresedintele este obligat conform legii sa convoace adunarea generala in maxim 90 de zile pentru alegerea altui presedinte.
- daca nu aveti o urgenta, aveti rabdare cateva luni si convocati o adunare generala cu ordine de zi clara: alegeri. Pana atunci sunteti presedinte.

Daca aveti motive, vecinii trebuie sa inteleaga. Sunt cazuri cand presedintele se imbolnaveste grav, cand pleaca in strainatate pentru o perioada mai mare, cand decedeaza... iar membrii asociatiei trebuie sa se gospodareasca.

Spre deosebire de sustinerile altor utilizatori, va garantez ca orice presedinte (de asociatie, de uniune, de ONG, de consiliu judetean ori presedintele tarii) poate sa-si dea demisia. Nimeni nu le interzice acest lucru.

Va spun eu cum sa scapati: cereti-le o indemnizatie de ramas pisicu-n coada. Ori va dau banii, ori dv. nu va mai ocupati de asociatie.
Asta fiind varianta hard.
Varianta soft v-a descris-o @adriantot.

Alte discuții în legătură

Demisie presedinte asociatie proprietari/numar minim membri conducere sorindoru sorindoru a) Sunt presedintele asociatiei de proprietari si doresc sa imi depun demisia. Am convocat sedinta generala cu acest subiect. Care sunt pasii pe care ... (vezi toată discuția)
Demisie presedinte asociatie de proprietari mihaisorin3 mihaisorin3 Buna ziua. Din motive personale vreau sa-mi dau demisia din functia de presedinte de asociatie de locatari . In acest sens am afisat un convocator de ... (vezi toată discuția)
Daca un presedinte de asociatie de locatari si-a dat demisia ... sorin46 sorin46 Daca un presedinte de asociatie de locatari si-a dat demisia de 2 saptamani, iar membrii comitetului executiv nu au convocat nici acum sedinta pt.alegerea unui ... (vezi toată discuția)