razvanzan a scris:
Cum sa scap de functia de presedinte?Mentionez am facut sedinta de asociatie cu locatarii dar nimeni nu vrea functia .Am ramas in continuare impotriva vointei mele.
Daca sunteti hotarat puteti sa renuntati oricand la functia de presedinte. Trebuia sa convocati adunarea generala si nu sedinta cu locatarii. Pe ordinea de zi a adunarii generale trebuia sa prevedeti alegerea comitetului executiv pe langa celelalte puncte ale ordinii de zi. La adunare, pentru a convinge e bine sa va prezentati motivele si unele pot fi foarte serioase: am vandut apartamentul si nu mai sunt proprietar, sunt bolnav si nu ma pot ocupa de asociatie, m-am angajat undeva si nu sunt compatibil ca presedinte s.a.m.d. Dumneavoastra stiti mai bine de ce nu vreti sa mai fiti presedinte sau de ce nu mai puteti fi presedinte. Se consemnaza in PV si le urati succes!
Acum daca ati ramas in continuare mai aveti cateva cai:
- in prima sedinta de comitet executiv desemnati un vicepresedinte dintre membrii comitetului si, asa cum prevede legea, acesta va prelua atributiunile presedintelui. Daca atatati ca va dati demisia sau ca o sa lipsiti o perioada mai indelungata, vicepresedintele este obligat conform legii sa convoace adunarea generala in maxim 90 de zile pentru alegerea altui presedinte.
- daca nu aveti o urgenta, aveti rabdare cateva luni si convocati o adunare generala cu ordine de zi clara: alegeri. Pana atunci sunteti presedinte.
Daca aveti motive, vecinii trebuie sa inteleaga. Sunt cazuri cand presedintele se imbolnaveste grav, cand pleaca in strainatate pentru o perioada mai mare, cand decedeaza... iar membrii asociatiei trebuie sa se gospodareasca.
Spre deosebire de sustinerile altor utilizatori, va garantez ca orice presedinte (de asociatie, de uniune, de ONG, de consiliu judetean ori presedintele tarii) poate sa-si dea demisia. Nimeni nu le interzice acest lucru.