avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Hotarare Judecatoreasca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Hotarare Judecatoreasca

Este normal si legal ca un complet de judecata sa emita o decizie justificata in baza unor legi aparute ulterior producerii unui eveniment si nu ia in considerare legislatia din perioada producerii evenimentului si care nu sanctiona acel eveniment?Este corecta afirmatia:"este adevarat ca legea prevede ca se aplica numai celor care au beneficiat de prevederile ei,dar nu este cert ca nu se aplica si altor persoane".
Cel mai recent răspuns: consilier123 , utilizator 10:53, 30 Martie 2016
Care este obiectul actiunii in instanta de judecata?
Art.11,al.3 din OUG 116/2006 actualizata 2014,cu precizari de aplicare ptr.cei pensionati conf.Legii 19/2000 (ramas nemodificat dupa intrarea in vigoare a Legii pensiilor 263/2010)nu a fost luat in considerare si a fost aplicat Art.12,al.3 din OUG 36/2013,desi in Art. 31 din OUG 36/2013 se precizeaza ca prevederile acestei ordonante se aplica ptr.persoanele disponibilizata in conditiile prevazute de Art.2 din OUG 36/2013.
Este vorba de o solicitare de anulare imputatie in contencios.In prima instanta s-a respins aplicindu-se prevederile unei legi aparute ulterior,la un an si jumatate,in care se specifica faptul ca nu se aplica retroactiv,iar la curtea de apel s-a mentinut solutia din prima instanta, in motivare precizindu-se ca nu s-a respectat intentia si o regula introdusa de legiuitor in conditiile in care se recunoaste ca s-a respectat legea.Ce sa facem-respectam legea s-au documentele de partid si de stat?Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Beneficierea de venit lunar în completare luciana468 luciana468 Bună ziua, Cu respect, vă rog a-mi se da răspuns dacă fiul meu -şomer în prezent din luna aprilie a.c.poate beneficia de venit lunar în completare a ... (vezi toată discuția)
Protectia sociala ce se acorda persoanelor disponibilizate la 1 martie 2011 vladut2 vladut2 La data de 01 martie 2011, am fost disponibilizat prin concedieri colective ca urmare a restructurarii si reorganizarii regiei autoneme din care am facut ... (vezi toată discuția)