avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program de vizita pentru copil de 5 luni
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program de vizita pentru copil de 5 luni

Buna seara,

as dori sa ma ajutati cu un rapsuns la intrebarea urmatoare:cat are dreptul, tatal unui copil de 5 luni, de a-l vizita in conditiile in care i s-a cerut pensie de intretinere (a parasit domiciliu conjugal cand copilul avea 3 luni) si nu a mai venit deloc in vizita numai la telefon s-a interesat de acesta:(,
va multumesc
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 11:54, 8 Februarie 2016
Tatal are drept la program de vizita daca il cere la instanta si il va obtine in prezenta mamei.
Cât îi permiteți dvs. Conform legii, trebuie să încurajați legăturile personale ale părintelui cu copilul său. Dacă există neînțelegeri cu privire la modalitatea de exercitare a dreptului de vizitare, instanța de judecată urmează să decidă.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Tatal are drept la program de vizita daca il cere la instanta si il va obtine in prezenta mamei.

Dacă are AUTORITATE PĂRINTEASCĂ COMUNĂ tata îl poate vizita și fără un program standard stabilit de către Instanță.
Mai nou, instanțele de judecată nu mai trec în hotărâri program de vizită și accesare al minorului, la părinții care primesc exercitarea în comun a AUTORITĂȚII PĂRINTEȘTI.
Face doar următoarea precizare: "părinții vor hotărî de comun acord modul în care își vor exercita autoritatea părintească".
Instanța le oferă posibilitatea să coopereze și să decidă cum le convine mai bine programul de legături personale.
Are dreptul pe hârtie și dacă se înțeleg asa este.
Dacă el cere la instanta program va avea doar în prezenta mamei.
Copilul nici nu îl știe. ..
Programul de vizita depinde si de deschiderea parintilor de a ajunge la un consens asupra zilelor/orelor de vizita in functie de programul ambilor parinti si mai ales de programul minorului (ore de somn, etc).

Doar in masura in care nu exista intelegere asupra unui program de vizitare va puteti adresa instantei de judecata care va stabili pe baza probelor, a solicitarilor parintelui si mai ales raportat la interesul superior al minorului un program de vizitare.
Avand in vedere varsta de 5 luni a minorului daca veti alege sa apelati la instanta programul stabilit se va desfasura in prezenta mamei.
Cel mai indicat ar fi sa gestionati cu intelepciune situatia si ambii parinti sa ajungeti la o intelegere cu privire la acest program.

Alte discuții în legătură

Divort cu minor Sofia2016 Sofia2016 Buna seara,fiti amabili sa mi raspundeti va rog.Sunt in divort cu sotul meu,avem o fetita de noua luni pe care inca o hranesc cu san dar nu numai.Va rog nu am ... (vezi toată discuția)
Custodie unica giulya93 giulya93 buna seaara sunt in proces cu fostul concubin pentru custodia copilului de 3 ani.se poate sa obtin custodie unica sau comuna ?adica daca tatal este un betiv si ... (vezi toată discuția)
Nevizitarea minorului Alina2011 Alina2011 In lipsa unor motive intemeiate, daca celalalt parinte nu-si viziteaza copilul, exista legi pt asta? Sau daca parintele respectiv cere program de vizitare si ... (vezi toată discuția)