avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva la import/reexport extracomunitar
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva la import/reexport extracomunitar

Buna ziua,

activitatea firmei mele presupune mai nou si dezvoltarea si testarea unor echipamente wireless (routere, antene, access point-uri), toate propietatea clientului situat in Israel. Ideea ar fi ca pe parcursul timpului sau la incheierea contractului sa le trimit pe toate inapoi clientului. Nici clientul, nici eu nu vreau sa le comercializam.
Problema este ca aparent singura varianta este cea a importului si exportului ulterior, ceea ce presupune plata taxelor vamale si TVA atat la sosirea in Romania cat si la revenirea in Israel, fara posibilitatea de-a le recupera in vreun fel. Asta din cate am reusit eu sa gasesc prin codul fiscal si cel vamal.
Atat varianta importului temporar, cat si cea a importului in regim de perfecţionare activă sunt problematice datorita limitei de timp de 24 de luni, respectiv cat hotaraste autoritatea vamala. Pentru mine perioada de timp este neclara, putand fi de cativa ani sau cateva luni in functie de tipul echipamentelor in cauza.
V-as ruga sa-mi spuneti daca mi-a scapat cumva ceva si exista vreo varianta in care se poate ori evita plata TVA ori recuperarea ei la inapoierea echipamentelor.

Alte discuții în legătură

Tva extracomunitar stegeran stegeran Buna ziua. Am o problema si cautand pe forum nu m-am lamurit. Firma din Romania platitoare de TVA realizeaza un prototip pentru un produs pentru un client din ... (vezi toată discuția)
Platitor sau nu de tva? mirela07 mirela07 daca o firma importa produse din afara UE., plateste sau nu tva? daca da, acesta poate fi deductibil?va multumesc anticipat (vezi toată discuția)
spaga si la vamesii vecini (bulgaria); Manole Dumitru Manole Dumitru Un compatriot de al nostru; are licenta de import export si anul trecut a cumparat din Turcia componente de calculotoare si alte produse cu specificul ... (vezi toată discuția)