avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Adeverinte doveditoare munca in conditii de grupa II
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Adeverinte doveditoare munca in conditii de grupa II

Buna ziua, va rog frumos sa ma sprijinit prin comunicarea unui punct de vedere referitor la documentele doveditoare de munca in grupa II.
In perioada 1975-1985 am lucrat in cadrul CFR la ROVA Rosiori de Vede, Teleorman, fiind incadrat in grupa II de munca.
In data de 12.03.2012 am obtinut de la SC. ROVA SA o adeverinta prin care se consemna faptul ca in perioada mentionata am beneficiat de grupa II de munca. Adeverinta in cauza avand pe ea doar semnatura administratorului si semnatura si numele sefului de personal. Adeverinta in cauza a fost respinsa de casa de pensii Teleorman pe motiv ca nu este stampilata si numele administratorului nu este consemnat.

INTREBAREA NR.1 Ce sanse am ca aceasta adeverinta sa fie recunoscuta de catre Casa de pensii Teleorman, ca urmare a unui proces in instanta?

Ulterior anului 2012, SC ROVA SA a dat faliment si arhiva companiei a fost preluata de A&M Arhive Center. In vederea obtinerii unei noi adeverinte am contactat firma respectiva, am achitat suma de cercetare pentru eliberarea adeverintei in cauza(cea doveditoare de grupa), precum si unei adeverinte cu sporurile la salariu de care am beneficiat in perioada respectiva.
Ulterior achitarii taxei, am discutat telefonic cu reprezentantii firmei Arhive Center, care mi-au comunicat faptul ca imi vor elibera adeverinta cu sporurile dar nu si adeverinta doveditoare de munca in conditii de grupa II, pentru aceasta eliberand negatie, pe baza careia ii pot actiona in instanta, unde pot obtine dreptul cuvenit.

INTREBAREA NR. 2 Pot grabi procesul de actionare in instanta pentru obtinerea dreptului cuvenit, respectiv obligarea firmei Arhive Center sa elibereze adeverinta respectiva?

Va multumesc pentru sprijin.

Alte discuții în legătură

Pot depune dosarul ? metulica metulica In aprilie 2019 implinesc 60 de ani Am pina atunci o vechime de aprox 39 ani lucrati plus armata 1 an si 4 luni Din toti acesti ani 10 am avut gr 2 de munca ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! recent am primit o adeverință cu sporuri de la ... David sara David sara Bună ziua! Recent am primit o adeverință cu sporuri de la SC Rotrico SA. Arhiva Maxim grup srl Turnu Măgurele ma anunță că \"În perioada ... (vezi toată discuția)
Despre vechimea in munca dragusin_maria@yahoo.com dragusin_maria@yahoo.com Nu stiu cum rezolv situatia grupei 2 de munca si sporurile de noapte in perioada 1980-1 985 la Textila Rosiori de Vede jud.Teleorman.Aceasta nu mai iexista iar ... (vezi toată discuția)