avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 177 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Solicitare sentinta legalizata prin posta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Solicitare sentinta legalizata prin posta

Va rog frumos sa ma ajutati cu un model de cerere pentru obtinerea prin posta unui exemplar legalizat al unei sentinte. Daca are importanta pentru timbrare, precizez ca data inceperii este decembrie 2011 iar ultima informatie aparuta pe portal este din 22 iunie 2015:

Solutia pe scurt: Admite ca fondat recursul introdus de către X împotriva sentinţei civile nr. ......./2014 pronunţată de Judecătoria ..., judeţul ..., si in consecinţă: Casează sentinţa atacată, reţine cauza pentru rejudecare, în rejudecare admite plângerea formulată, anulează procesele verbale seria R11 numerele .................., emise de CNADNR CESTRIN. Irevocabila. Pronunţată în şedinţa publica azi, 22.06.2015.
Document: Hotarâre ......../2015 22.06.2015


Nu am primit nimic acasa, nu stiu daca hotararea este redactata si intre localitatea mea si judecatoria care a dat solutia sunt peste 100 de km, de aceea as vrea sa stiu daca este posibil sa trimit o cerere de expediere prin posta.

Stiu doar ca plicul meu trebuie sa contina (pe langa cerere) si un plic autoadresat si chitanta taxei de timbru deci va rog sa-mi spuneti:
- cat este taxa de timbru si unde trebuie platita
- daca ar fi necesara si o cerere de urgentare, pentru ca as vrea sa o primesc pana la mijlocul lunii martie pentru a beneficia de reducerea la impozitul pentru masina - cei de la Impozite si Taxe nu mai accepta plata fara sentinta legalizata.

Multumesc!
Cel mai bine este sa sunati la arhiva instantei respective pt a afla informatiile direct de la sursa.daca sentinta e redactata.daca instanta v-o poate legaliza fara sa fie necesara prezenta dvs etc.In principiu modele cereri gasiti pe net .taxa timbru este de 5 ron per exemplar,nu exista taxe pt urgentarea redactarii unei hotarari judec.Succes.
Am fost la instanta saptamana trecuta si mi-au spus doar ca se poate si ca trebuie pus in plic si un plic autoadresat, apoi doamna si-a mutat privirea si atentia la urmatorul.
O sa incerc si prin telefon.

Multumesc.
Taxa de timbru o achitati la adm financiara de la domiciliul dvs.
Multumesc.
Astazi am primit prin posta sentinta legalizata, o sa spun cum am procedat ca poate le va fi de folos si altora.
avnic a scris:
In principiu modele cereri gasiti pe net.

Cu asta am inceput :)
Dupa ce am completat un astfel de model cum m-am priceput, am rugat-o pe colega Gabriela Pintea ( :bow: si multumesc inca o data!) sa o verifice.
A modificat, a corectat, a completat... pun aici rezultatul, nu cred ca poate fi gasit altul mai bun pe net:

Judecătoria ..........
Dosar nr. .............


Domnule Preşedinte,

Subsemnatul ......................, domiciliat în (adresa completa), în calitate de petent în dosarul nr. ...................... cauză în care calitatea de intimat a avut-o COMPANIA NAŢIONALĂ DE AUTOSTRĂZI ŞI DRUMURI NAŢIONALE DIN ROMÂNIA SA-CENTRUL DE STUDII TEHNICE RUTIERE ŞI INFORMATICĂ – CESTRIN,
formulez prezenta

CERERE DE LEGALIZARE

a deciziei civile nr. .........................., pronunțată de ................. în dosarul nr. ................... Precizez faptul că dosarul a avut numerele ............... și .................. în urma admiterii recursurilor declarate în cauză și casării cu trimitere/reținere spre rejudecare (sigur, cine foloseste modelul scrie ce e cazul) Solicit legalizarea hotărârii într-un singur exemplar.

În drept, îmi întemeiez cererea pe dispozițiile art. 161 din Hotărârea C.S.M. nr. 1375/2015 pentru aprobarea Regulamentului de ordine interioară al instanţelor judecătoreşti.

Anexez dovada achitării taxei judiciare de timbru în cuantum de 5 lei, un plic timbrat autoadresat și o chitanță în cuantum de 2 lei reprezentând taxa prevăzută la art. 9, lit. i) din O.U.G. nr. 80/2013 privind taxele judiciare de timbru.
Vă mulțumesc.

Data, Semnătura,


Apoi am sunat la instanta de fond ca sa ma asigur ca dosarul a ajuns acolo de la Tribunal si am trimis ce am scris mai sus intr-un plic recomandat. Taxa de 2 lei am platit-o tot la sfatul Gabrielei Pintea si bine am facut, hotararea are 8 pagini! Poate ma trezeam cu cererea respinsa pentru ca erau prea multe foi :)

O.U.G. nr. 80/2013, art. 9, lit. i):
Urmatoarele cereri formulate in cursul procesului sau in legatura cu un proces se taxeaza astfel:
i) cereri pentru eliberarea de copii simple de pe inscrisurile aflate la dosar, atunci cand sunt efectuate de catre instanta — 0,20 lei/pagina;

Plicul autoadresat, si desigur timbrat, l-am pus pentru ca asa mi-a zis doamna de la arhiva dar sentinta am primit-o in alt plic, netimbrat :)


Alte discuții în legătură

Cum obtin hotararea cu mentiunea definitiva? ken ken Pentru a obtine o hotarare a judecatoriei cu mentiunea definitiva, este nevoie sa depun o cerere, taxa de timbru 5 lei si o copie a hotararii sau hotararea in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! mi-a fost suspendat permisul pentru 30 de zile, am ... Aaaaalex Aaaaalex Buna ziua! Mi-a fost suspendat permisul pentru 30 de zile, am facut contestatie, am pierdut, iar hotararea a fost data pe 03.09, cu drept de apel. Am fost azi, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! care sunt actele necesare pentru a legaliza o hotarare ... leonardy44 leonardy44 buna ziua! care sunt actele necesare pentru a legaliza o hotarare judecatoreasca? -se pot trimite acestea prin posta sau e mail,va rog? multumesc! (vezi toată discuția)