Astazi am primit prin posta sentinta legalizata, o sa spun cum am procedat ca poate le va fi de folos si altora.
avnic a scris:
In principiu modele cereri gasiti pe net.
Cu asta am inceput :)
Dupa ce am completat un astfel de model cum m-am priceput, am rugat-o pe colega Gabriela Pintea ( :bow: si multumesc inca o data!) sa o verifice.
A modificat, a corectat, a completat... pun aici rezultatul, nu cred ca poate fi gasit altul mai bun pe net:
Judecătoria ..........
Dosar nr. .............
Domnule Preşedinte,
Subsemnatul ......................, domiciliat în (adresa completa), în calitate de petent în dosarul nr. ...................... cauză în care calitatea de intimat a avut-o COMPANIA NAŢIONALĂ DE AUTOSTRĂZI ŞI DRUMURI NAŢIONALE DIN ROMÂNIA SA-CENTRUL DE STUDII TEHNICE RUTIERE ŞI INFORMATICĂ – CESTRIN,
formulez prezenta
CERERE DE LEGALIZARE
a deciziei civile nr. .........................., pronunțată de ................. în dosarul nr. ................... Precizez faptul că dosarul a avut numerele ............... și .................. în urma admiterii recursurilor declarate în cauză și casării cu trimitere/reținere spre rejudecare (sigur, cine foloseste modelul scrie ce e cazul) Solicit legalizarea hotărârii într-un singur exemplar.
În drept, îmi întemeiez cererea pe dispozițiile art. 161 din Hotărârea C.S.M. nr. 1375/2015 pentru aprobarea Regulamentului de ordine interioară al instanţelor judecătoreşti.
Anexez dovada achitării taxei judiciare de timbru în cuantum de 5 lei, un plic timbrat autoadresat și o chitanță în cuantum de 2 lei reprezentând taxa prevăzută la art. 9, lit. i) din O.U.G. nr. 80/2013 privind taxele judiciare de timbru.
Vă mulțumesc.
Data, Semnătura,
Apoi am sunat la instanta de fond ca sa ma asigur ca dosarul a ajuns acolo de la Tribunal si am trimis ce am scris mai sus intr-un plic recomandat. Taxa de 2 lei am platit-o tot la sfatul Gabrielei Pintea si bine am facut, hotararea are 8 pagini! Poate ma trezeam cu cererea respinsa pentru ca erau prea multe foi :)
O.U.G. nr. 80/2013, art. 9, lit. i):
Urmatoarele cereri formulate in cursul procesului sau in legatura cu un proces se taxeaza astfel:
i) cereri pentru eliberarea de copii simple de pe inscrisurile aflate la dosar, atunci cand sunt efectuate de catre instanta 0,20 lei/pagina;
Plicul autoadresat, si desigur timbrat, l-am pus pentru ca asa mi-a zis doamna de la arhiva dar sentinta am primit-o in alt plic, netimbrat :)