avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum obtin hotararea cu mentiunea definitiva?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum obtin hotararea cu mentiunea definitiva?

Pentru a obtine o hotarare a judecatoriei cu mentiunea definitiva, este nevoie sa depun o cerere, taxa de timbru 5 lei si o copie a hotararii sau hotararea in original (sau nici original, nici copie)? Ma poate lamuri cineva, va rog?
Ori este nevoie de o a doua taxa de timbru (0,2 lei/pagina daca depun copia hotararii si nu originalul)?

Daca formulez cererea prin posta, este nevoie de plic autotimbrat?

Cu multumiri
Cel mai recent răspuns: ken , utilizator 14:31, 27 Aprilie 2021
Puneti exemplarul pe care l ati primit prin posta si taxa de timbru de 5 lei , plus plic autoadresat si timbrat spre a putea sa va fie transmisa prin posta legalizarea.
Va multumesc pentru informatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solicitare sentinta legalizata prin posta Ares-3 Ares-3 Va rog frumos sa ma ajutati cu un model de cerere pentru obtinerea prin posta unui exemplar legalizat al unei sentinte. Daca are importanta pentru timbrare, ... (vezi toată discuția)
Taxa pentru investire cu geavela geavela Cit este taxa pentru ca pe o Hotarire sau Sentinta sa se scrie Devinitiv ? multumesc (vezi toată discuția)
Divorț- sentință definitivă și irevocabilă Ana-Maria3732 Ana-Maria3732 Buna ziua! Am divorțat anul trecut și în Decembrie s-a finalizat divorțul prin hotărâre judecătorească. Divorțul a fost depus din străinătate la ... (vezi toată discuția)