avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua! Mi-a fost suspendat permisul pentru 30 de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua! Mi-a fost suspendat permisul pentru 30 de zile, am ...

Buna ziua! Mi-a fost suspendat permisul pentru 30 de zile, am facut contestatie, am pierdut, iar hotararea a fost data pe 03.09, cu drept de apel. Am fost azi, 29.10 la serviciul rutier sa il predau (impreuna cu hotararea de pe 03.09) si mi-au zis ca fara hotararea definitiva nu il poate primi. Eu nu am primit aceasta hotarare definitiva nici prin posta nici prin portalul electronic de la judecatorie.
Intrebarile mele sunt:
Avand in vedere ca pe 03.11 se implinesc 60 de zile de la hotarare, (30 de zile de cand a ramas definitiva), cand voi avea intr-un final hotararea definitiva (daca se mai emite vreodata) imi va fi suspendat permisul pe inca 30 de zile din cauza ca nu am putut sa il predau in cele 30 de zile prevazute in lege?
In cat timp ar trebui sa ajunga documentele cu hotararea definitiva?
Cum pot sa fac rost de aceasta hotarare definitiva mai repede?
Pot sa conduc legal si dupa data de 03.11?
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2020
Aaaaalex, utilizator
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 14:17, 29 Octombrie 2020
Hotararea definitiva inseamna in cazul dvs. hotararea din 03.09. pe care trebuie sa o legalizati dvs. cu mentiunea definitiva, nu veti primi acasa din oficiu aceasta hotarare legalizata. Asadar, dvs. trebuia sa faceti demersurile necesare obtinerii hotararii cu mentiunea defininitiva, fiind in culpa cu privire la nepredarea permisului in termen de 30 zile de la data ramanerii definitive a hotararii. In situatia depasirii acestui termen, termenul de suspendare a persmisului se majoreaza dupa cum ati precizat.
Obtinerea hotararii definitive presupune sa mergeti la instanta care a pronuntat-o cu o copie hotararii pe care ati primit-o acasa, sa faceti o cerere de legalizare, sa achitati taxa de timbru pentru legalizare si sa ridicati apoi legalizarea.
Multumesc frumos pentru raspuns. Avand in vedere ca procesul nu tine de judecatoria din localitatea de domiciliu, imi este destul de greu sa ajung sa fac acesta cerere personal. Credeti ca exista posibilitatea sa fac aceasta cerere prin mail, sa achit taxa de timbru la ghiseul.ro si sa imi trimita prin posta aceasta hotarare legalizata? Mai exista si alte taxe pentru trimiterea prin posta pe care as putea sa le achit?
Obtinerea legalizarii o puteti face si prin transmiterea documentelor prin posta impreuna cu un plic autoadresat. Taxa o puteti plati tot la posta prin mandat postal, intrucat va trebuie dovada platii in original, dovada pe care o trimiteti in acelasi plic cu celelalte documente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum obtin hotararea cu mentiunea definitiva? ken ken Pentru a obtine o hotarare a judecatoriei cu mentiunea definitiva, este nevoie sa depun o cerere, taxa de timbru 5 lei si o copie a hotararii sau hotararea in ... (vezi toată discuția)
Termen predare carnet dupa pronuntarea sentintei ContSters275732 ContSters275732 am contestat un proces verbal de contraventie la legea circulatiei,iar instanta a respins plingerea ca fiind neintemeiata cu drept de recurs in 15 zile,eu nu ... (vezi toată discuția)
Predare permis dupa pierderea contestatiei dar hotararea fiind neredactata mariustz mariustz Buna ziua, Se da urmatorul caz, contestatie pierduta luna trecuta in fond, cu drept de apel 30 zile de la comunicare. Comunicarea nu s-a facut pentru ca ... (vezi toată discuția)