avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... autorizatie constructie, deschidere la strada
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

autorizatie constructie, deschidere la strada

vecinul meu avand un teren in spatele casei mele in latime de 12,6m si deschidere la strada de 2,5m , practic o trecere paralela cu casa mea, a obtinut autorizatie de constructie pt o casa.
intrebare:
este legala o asemenea autorizatie?
multumesc anticipat pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: sarar , utilizator 08:22, 5 August 2009
Potrivit legii, distanţa între două construcţii trebuie să fie de cel puţin 1.90 m.
Nu era vorba de 2,5 intre constructii ci de un drum de servitute de 2,5m din strada pana la teren (care are 12,6m latime).
In principiu poate fi legala atat timp cat prin regulamentele de urbanism din zona nu se specifica altfel. Dati mai multe detalii - oras, zona etc.
edx a scris:

Nu era vorba de 2,5 intre constructii ci de un drum de servitute de 2,5m din strada pana la teren (care are 12,6m latime).
In principiu poate fi legala atat timp cat prin regulamentele de urbanism din zona nu se specifica altfel. Dati mai multe detalii - oras, zona etc.

oras iasi, zona copou
Din pacate nu ma pot edifica consultand PUG-ul Iasiului pe net deoarece nu exista (spre deosebire de cel al Bucurestiului).

paul heroiu
Visitors
Postări: 1
Data: 06/12/2006
Ora: 12:36 PUG PUZ si alte regulamente pentru IASI

--------------------------------------------------------------------------------
salutare am nevoie de PUG sau/si PUZ pentru municipiul IASI. am incercat sa le gasesc pe web, pe site-ul primarie, dar nu am reusit. puteti va rog sa ma ajutati? va multumesc in prealabil, numai bine Paul Heroiu 0722 598249 paulheroiu@yahoo.com

Virgil Leitoiu
Visitors
Postări: 21
Data: 08/12/2006
Ora: 16:02 raspuns

--------------------------------------------------------------------------------
Stimate domn, in conformitate cu legislatia in vigoare, Ordinul nr. 1430/2005 - normele metodologice de aplicare a Legii 50/1991 republicata, art. 53 prevede in mod expres ca aceste documentatii pot fi consultate exclusiv la sediul Primariei Municipiului Iasi. raspuns oferit de domnul consilier arh. Constantin Tundrea

Asta de pe site-ul primariei Iasi.
Mergeti acolo si solicitati regulamentul de urbanism valabil in zona dumneavoastra (UTR-unitati teritoriale de referinta). Acolo ar trebui sa fie indicata dimensiunea minima a parcelei si suprafata minima pentru a fi construibila. Dar daca omul are Autorizatie de Construire inseamna ca este posibil.
Ultima modificare: Marți, 4 August 2009
edx, utilizator
multumesc mult pt raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema acordare autorizatie construire contabilsef contabilsef Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti ce solutii am, ca sa primesc o autorizatie pentru construirea unei case. In 2009 am cumparat un teren in Zalau, jud. Salaj in ... (vezi toată discuția)
Autorizatie constructie laurentiuu laurentiuu Ce latime trebuie sa aiba un teren pentru a putea construi pe el? (articolul si legea) Am un teren de 9 m deschidere in mediu rural (vezi toată discuția)
constructie casa pe teren ingust claudia5555 claudia5555 Buna seara. Detin un teren cu deschidere la strada de 10 m si aproximativ 31 m lungime. Se poate obtine certificat de urbanism pe acest teren? Constructia va ... (vezi toată discuția)