avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Persoana in concediu de crestere copil - apare ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Persoana in concediu de crestere copil - apare neasigurat la CASMB

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema: persoana angajata intra in concediu de crestere copil in luna februarie 2015. In luna februarie 2016 se prezinta la medicul de familie unde i se comunica faptul ca nu mai apare ca asigurat la CASMB. Verificand mai departe medicul de familie se uite pe starea asiguratului si apare ca a avut calitatea de asigurat pana la data de 31.08.2015 pentru concediu de crestere copil. Am sunat la CASMB sa vad ce se poate face, dar fara raspuns la telefon. Oare are legatura ca persoana apare inca in declaratia 112 cu venituri 0 la angajator? Persoana a optat pentru concediu crestere copil pana la 24 luni.

Aveti idee ce se petrece sau ce as putea face?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:53, 8 Februarie 2016
OUG nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor
art.21
(1) Pe perioada în care se beneficiază de indemnizaţia prevăzută la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 şi art. 9 alin. (4) şi (5), precum şi pe perioada concediului fără plată prevăzut la art. 6, plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate pentru aceste persoane se asigură de la bugetul de stat.

(2) Pentru persoanele care beneficiază de indemnizaţia prevăzută la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 şi art. 9 alin. (4) şi (5), contribuţia de asigurări sociale de sănătate se calculează prin aplicarea cotei prevăzute de lege asupra nivelului indemnizaţiei acordate.

(3) Perioada în care o persoană beneficiază de indemnizaţia prevăzută la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 şi art. 9 alin. (4) şi (5) sau se află în concediul fără plată prevăzut la art. 6 constituie perioadă asimilată stagiului de cotizare în vederea stabilirii indemnizaţiilor de asigurări sociale de sănătate prevăzute de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările şi completările ulterioare.

(4) În situaţia prevăzută la alin. (2), la stabilirea cuantumului indemnizaţiilor de asigurări sociale de sănătate se ia în calcul valoarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului.


Norme de aplicare a OUG 111/2010
art. 33
(1) În vederea asigurării în sistemul asigurărilor sociale de sănătate a persoanelor beneficiare de drepturile prevăzute la art. 2 alin. (1)-(3), art. 6 alin. (1) şi art. 31 alin. (1) şi (2) din ordonanţa de urgenţă, agenţiile teritoriale au obligaţia de a vira lunar caselor de asigurări de sănătate teritoriale contribuţia individuală de asigurări sociale de sănătate şi de a transmite tabelul nominal privind persoanele beneficiare.


Prin urmare, trebuie sa ia legatura cu A.J.P.I.S.
....
Multumesc frumos. Inca o intrebare (daca ma puteti ajuta): daca eu sunt singurul angajat la persoana juridica si ma aflu in crestere copil, angajatorul depune declaratia 112 pe zero sau depune 010 de scoatere salariati si apoi de luare in evidenta la intoarcerea mea in firma?

Multumesc frumos.
Depune numai declaratia D112.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical dupa concediul de crestere copil annamo annamo Buna ziua. Sunt asociata la un cabinet medical.Pe data de 22 sept 2014 mi s-a incheiat concediul de crestere copil in care m-am aflat timp de 2 ani. Acum sunt ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil-stagiu cotizare la cass? Cislariu_Gica Cislariu_Gica Buna ziua La constituirea bazei stagiului de cotizare pt un concediu medical se ia in considerare perioada in care angajata s-a aflat in concediu crestere ... (vezi toată discuția)
Coasigurat În concediu pentru cresterea copilului Marta0000 Marta0000 Buna, Sunt in concediu pentru cresterea copilului de aproape un an. Pe perioada cat am fost angajat sotia mea a fost coasigurat neffind angajata. In prezent i ... (vezi toată discuția)