avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... D392b
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

D392b

buna ziua .mii de scuze pt.deranj ,va rog o lamurire am un i.f. neplatitor de tva iar in d392b nu stiu care sume sa le trec , am si cheltuieli deductibile 50% deoarece am si un procent nedeductibil iar in d392b trec totalul la achizitii si cheltuielile deductibile si cele nedeductibile?iar in declaratia 200 valoarea la cheltuieli deductibile trebuie sa fie identic cu d392b?#-o
Cel mai recent răspuns: edina , utilizator 19:25, 8 Februarie 2016
asta nu inteleg eu in d392b nu intra si cheltuielile nedeductibile pe care le am si le-am facut si nir ?nu scriu totalul la coloana cu achizitii?iar in d200 trec sumele deductibile?spre exemplu cheltuieli deductibile am 100 lei iar cheltuieli nedeductibile am 20 lei in d392b trec la achizitii 120 lei sau 100 lei? iar
mii de scuze pentru deranj pana acum in rjip am trecut atat cheltuieli deductibile si nedeductibile acum nu mai stiu cum sa completez declaratiile 200 cat si 392b cu diferente?
Declaratia 200 are termen 25 mai.
Declaratia 392b are termen 25 februarie.

declaratia 200: instructiuni de completare

[ link extern ] )

declaratia 392b: instructiuni de completare

[ link extern ] )

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli deductibile50% gabr gabr buna ziua .am un if neplatitor de tva.iar in rjip am cheltuieli deductibile si cheltuieli nedeductibile in d200trec doar ce este deductibil chiar daca este ... (vezi toată discuția)
Inregistrari rjip si jurnale cumpatarari/vanzari acatanas acatanas Buna ziua, am cateva intrebari , nu inteleg foarte bine cum sa procedez. Sunt PFA neplatitor de TVA, sistem real, prestari servicii . In medie emit 2-3 ... (vezi toată discuția)
Completare registrul incasari si plati ionelastr ionelastr In cazul unui pfa,in registrul incasari si plati la rubrica plati pot fi trecute si platile la sanatate si pensie? Acestea se scad din venitul brut? (vezi toată discuția)