avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Prejudiciu de imagine pentru o firma
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Prejudiciu de imagine pentru o firma

Buna ziua,
Daca o persoana aduce calomnii fata de un SRL, pentru ca nu a dorit acel SRL sa i se furnizeze servicii, in cazul in care exista un contract de prestari de servicii dar pe o perioada determinata si care s-a incheiat . Care ar fi legile (actuale) in care societatea isi apara integritatea si i se aduc prejudicii de imagine si calomnie ?
Ultima modificare: Luni, 8 Februarie 2016
serbanpanaite, utilizator
Libertatea de exprimare constituie unul din fundamentele unei societati democratice, astfel ca instanta va face analiza raspunderii civile delictuale prin prisma art 10 din CEDO.
In cazul in care puteti dovedi afirmatiile defaimatoare si calomnioase, puteti solicita daune in instanta civila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Defaimare de catre angajator camiutza7 camiutza7 Buna ziua, Am fost concediata cu suspendarea postului, mi s-a dat preaviz legal pe care nu l-am respectat , am anuntat ca plec , mi s-a desfacut ... (vezi toată discuția)
Proces echitabil - cedo ContSters173568 ContSters173568 buna ziua, as avea va rog urmatoarele nelamuriri: 1. In cazul unui proces pierdut in Romania, cum poate fi cazul meu acceptat la CEDO pe baza ... (vezi toată discuția)
Daune morale Elena 008 Elena 008 Intr-un proces de calomnie cum si cat se poate cere daune morale? Eu ma cert constant cu o vecina care îmi denigreaza familia si ma agresează verbal ba ... (vezi toată discuția)