avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Buna ziua 1. Primai ntrebare ar fi : Se mai ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Buna ziua 1. Primai ntrebare ar fi : Se mai sanctioneaza defaimarea ...

Buna ziua

1. Primai ntrebare ar fi : Se mai sanctioneaza defaimarea sau similar de catre codul civil sau penal?
2. O persoana afirma intr-un email catre destinatar ca si-ar dori in noul an sapun ,detergent etc si in copie la email sunt alte persoane ( sefi la servici ) cu aluzie ca persoana in cauza(destinatarul) ar fi nespalata .Expeditorul vrea sa scape de destinatar si apeleaza la orice. Acest lucru poate fi clasificat ca defaimare intr-un spatiu restrans cu mai multe persoane ? Din aceasta cauza persoana si-ar putea pierde serviciul .

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ELupea , utilizator 10:09, 9 Ianuarie 2025
Calomnia nu mai este de ani buni fapta penala,singura varianta este un proces civil în care pot fisolicotate daune morale.Astfel de situații se analizează împreună cu un av pt a eres dacă sunt îndeplinite anumite condiții pt atragerea răspunderii civile/delictuale a autorului postarii/mail-ului..
Multumesc Voi discuta cu un avocat.O sa caut unul care este familiarizat si pe codul muncii in Timisoara .Vroiam doar sa stiu daca exista vreo cale de urmat in instanta . Mi-ati raspuns .
O zi buna
Ultima modificare: Joi, 9 Ianuarie 2025
ELupea, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prejudiciu de imagine pentru o firma serbanpanaite serbanpanaite Buna ziua, Daca o persoana aduce calomnii fata de un SRL, pentru ca nu a dorit acel SRL sa i se furnizeze servicii, in cazul in care exista un contract de ... (vezi toată discuția)
Re-postarea continutului unui email primit - legal sau nu? doina5 doina5 Buna ziua, caut o parere obiectiva de la dvs. Cine are drepturi de autor asupra continutului primit personal prin email? Sa presupunem ca primesc un email de ... (vezi toată discuția)
Calomniere si defaimare pe forum online Ristina Ristina Am fost insultata si calomniata grav, cu acuze care daca ar fi adevarate mi- ar atrage pedepse legale, pe un forum online, pe numele meu real, nu pe nickul ... (vezi toată discuția)