avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Re-postarea continutului unui email primit - legal sau ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Re-postarea continutului unui email primit - legal sau nu?

Buna ziua,
caut o parere obiectiva de la dvs.
Cine are drepturi de autor asupra continutului primit personal prin email? Sa presupunem ca primesc un email de la un cunoscut, iar apoi vreau sa public continutul prin copy-paste intr-un blog personal. Este actiunea aceasta considerata ca incalcarea drepturilor de autor ale celui care a trimis? Pot avea probleme legale din cauza asta?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: eumarian , utilizator 02:32, 27 Februarie 2011
Textele trimise raman proprietatea autorului, desi nu vad ce drepturi ii incalcati persoanei prin publicarea pe blog. Daca ar fi fost situatia inversa, expeditorul nu are dreptul a-si publica emailurile trimise dvs (destinatarului) fara acordul dumneavoastra. Vedeti art. 89 din Legea 8/1996 privind dreptul de autor

Art. 89. Utilizarea unei corespondente adresate unei persoane necesita consimtamantul destinatarului, iar dupa moartea acestuia, timp de 20 de ani, al succesorilor sai, daca persoana destinatara nu si-a exprimat o alta dorinta.

Daca ii provocati o dauna prin publicarea pe blog, isi poate recupera prejudiciul printr-o actiune civila conform regulilor raspunderii civile delictuale (art 998-999 Cod CIvil).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raportare la google? catalinastr catalinastr Buna Seara, Ma confrunt cu o situatie delicata de ceva vreme si cred ca a venit momentul sa ii pun capat. La un moment dat, cineva a primit din eroare un ... (vezi toată discuția)
Prejudiciu sm23 sm23 sa-mi spuna si mie cineva in ce lege, articol, este scris ca in situatia in care se creaza un prejudiciu unei societatii, cei care au provocat respectivul ... (vezi toată discuția)
Noul cod civil sau vechiul cod civil? Cryss68 Cryss68 Cand a intrat in vigoare Noul Cod Civil? Care este continutul articolelor 998 si 999 din Noul Cod civil? Care este continutul articolelor 998 si 999 din ... (vezi toată discuția)