avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1068 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale prejudiciu
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

prejudiciu

sa-mi spuna si mie cineva in ce lege, articol, este scris ca in situatia in care se creaza un prejudiciu unei societatii, cei care au provocat respectivul prejudiciu raspund in solidar?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:33, 14 August 2009
Codul civil, codul comercial, codul muncii.
gabescu a scris:

Codul civil, codul comercial, codul muncii.

Eu as adauga si codul penal si legea societatilor comerciale (legea 31/1990 republicata)=D>
haideti sa va spun despre ce este vorba:
o societate comerciala a poluat statia de epurare (evacuand ape uzate a caror continut chimic depaseste valoare prevazuta in contract) a furnizorului de servicii de apa-canal, provocandu-i astfel anumite prejudicii,si am intales ca exista un articol ceva care spune clar ca, in cazul in care o societate provoaca astfel de prejudicii este trasa la raspundere.
sm23 a scris:


o societate comerciala a poluat statia de epurare (evacuand ape uzate a caror continut chimic depaseste valoare prevazuta in contract) a furnizorului de servicii de apa-canal, provocandu-i astfel anumite prejudicii......



Prin urmare, este vorba despre o raspundere civila contractuala (am subliniat precizarea dvs). In acest caz, temeiul de drept al actiunii ar putea fi art. 962, 969, 970 Cod civil coroborat cu art. 1073 si urm. Cod civil.

Daca intre dvs si societatea respectiva nu erau stabilite relatii contractuale, arfi fost vorba despre raspunderii civile delictuale. In acest caz, temeiul de drept al actiunii in raspundere ar fi fost 998 - 999 C.civil.
Cred ca este vorba si de aplicarea principiului "poluatorul plateste" :).

Alte discuții în legătură

Temei legal avand in vedere abrogarea art. 893 c. com., care este in prezent temeiul legal in baza caruia poate fi calificat un litigiu intre doua societati comerciale ca ... (vezi toată discuția)
Executare sau prejudiciu Maricica Palancianu Maricica Palancianu Stimati colegi, Ma confrunt cu o situatie complicata si va rog sa ma ajutati cu opiniile voastre cu privire la situatia data: Prin sentinta data de JS 1 ... (vezi toată discuția)
Hot prins dupa 10 ani ContSters175353 ContSters175353 In anul 2001,un mic spatiu comercial a fost spart.Dupa 10 ani,hotul a fost prins deoarece savarsise alta infractiune ,iar amprentele corespundeau cu cele din ... (vezi toată discuția)