avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1107 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Hot prins dupa 10 ani
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Hot prins dupa 10 ani

In anul 2001,un mic spatiu comercial a fost spart.Dupa 10 ani,hotul a fost prins deoarece savarsise alta infractiune ,iar amprentele corespundeau cu cele din urma cu 10 ani.Pentru infractiunea comisa in 2009 a primit o condamnare cu suspendare,in Ianuarie2010.Pentru ce s-a intamplat in 2001,in Ianuarie 2011 procurorul a dat N.U.P.pentru ca faptuitorul avea in acel moment 10 ani.Intrebarea mea este:care este modalitatea in care eu imi pot recupera prejudiciul,in conditiile in care faptuitorul nu a putut actiona singur?A fost necesara spargerea incuietorilor spatiului comercial,transportul produselor furate,care in nici un caz nu puteu sa fie duse de o singura persoana,si totodata comercializarea produselor furate.Probabil procurorul trebuie sa cerceteze cazul audiind toti complicii minorului de atunci.Nu stiu daca fapta a fost prescrisa iar eu sa fiu in imposibilitatea de a recupera prejudiciul.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 19:14, 7 Februarie 2011
Il puteti recupera si pe cale civila, actionand in judecata parintii copilului, in temeiul art 998, 999, 1000 si urm. Cod Civil.
Da, in conditiile in care de abia acum ati aflat care este faptasul si in penal nu se mai poate face nimic nu va ramane decat sa deschideti o actiune civila delictuala.
Insa...e posibil ca nici dupa ce veti obtine hotararea judecatoreasca sa nu va puteti recupera prejudiciul...
Formulati actiune civila in pretentii,timbrand=o la valoarea pretentiilor emise.
Aceasta poate fi dovedita cu probatorii:acte,interogatoriu,martori,expertiza,alte probe.
Cu privire la recuperarea prejudiciului,impartasesc ingrijorarea dlui.av Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codul penal cadru legal texacos texacos sunt sau nu pedepsite hartuirea si calomnia si care este cadrul legal? ce articole din C. pen. inlocuiesc pe acestea? (vezi toată discuția)
Rasp delictuala contract de asistenta jur CI Ioana Butan CI Ioana Butan S-a depus impotriva clientului o plangere pt savarsirea infractiunii de inselaciune. A fost incheiat un contr de asistenta juridica pentru reprezentarea ... (vezi toată discuția)
Accident in care tot pagubitul plateste Sandulescu Constantin Sandulescu Constantin AM FOST IMPLICAT INTR-UN ACCIDENT ,CINEVA A VRUT SA INTRE IN DEPASIRE NU A AVUT TIMP SI A INTRAT IN SPATELE MEU . POLITIA LA SANCTIONAT PE VINOVAT DAR ACESTA ... (vezi toată discuția)