avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident in care tot pagubitul plateste
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident in care tot pagubitul plateste

AM FOST IMPLICAT INTR-UN ACCIDENT ,CINEVA A VRUT SA INTRE IN DEPASIRE NU A AVUT TIMP SI A INTRAT IN SPATELE MEU . POLITIA LA SANCTIONAT PE VINOVAT DAR ACESTA NU A VRUT SA-MI DEA POLITA RCA PENTRU REPARATII. CE POT FACE IN ACESTE CONDITII?
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 20:57, 7 Ianuarie 2009
Daca exista act din care sa rezulta vinovatia celeilalte persoane implicate in accident, verificati si site-ul www.1asig.ro daca are asigurare RCA valabila la data accidentului. Ulterior va veti adresa societatii care a emis contractul pentru a recupera prejudiciile produse din culpa asiguratului acestei firme de asigurari.
Aveti posibilitate sa va adresati cu o plangere organului de urmarire penala sau procurorului privind savarsirea infractiunii de Distrugere prevazuta de art 217 cod penal si sa va constituiti si parte civila in proces.
Sau puteti sa va adresati instantei de judecata pentru recuperarea prejudiciului produs, conform art 998-999 cod civil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distrugere auto, amenda administrativa ? valyd11 valyd11 Un vecin mi-a aruncat cu pietroaie pe masina si am pagube de vreo 3000 ron. Am depus plangere la politie pentru infractiunea de distrugere. Cam intre ce sume ... (vezi toată discuția)
Poate cineva sa-mi spuna cum sa procedez? morfic morfic Buna ziua. Am si eu o problema, si nimeni nu m-a lamurit pana acum cum sa o rezolv. Masina mea a fost lovita usor de catre o alta. La intocmirea procesului ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca inainte de finalizarea procesului penal bianca23 bianca23 Buna ziua, Sotul meu a fost implicat intr-un accident in urma caruia a decedat o persoana(Dumnezeu sa-l odihneasca in pace) si 3 masini au fost avariate(toate ... (vezi toată discuția)